španija ili engleska

Nudio se i Barci: Pochettino nagovijestio da će nastaviti raditi

Mauricio Pochettino

Prema medijskim navodima, nakon što je Valverde dobio otkaz, argentinski trener se nudio Barceloni

Mauricio Pochettino, nedavno otpušteni menadžer Tottenhama nagovijestio je da će njegov sljedeći posao biti u Španiji ili Engleskoj, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pochettino je bez posla od novembra prošle godine, a nedavno su ga povezivali s preuzimanjem Barcelone, nakon što je otkaz dobio Ernesto Valverde. No, taj posao dobio je Quique Setien.

“Imao sam jako puno sreće da sam počeo trenersku karijeru u Espanyolu iz Barcelone, a zatim došao u Premier ligu, gdje sam naučio još jedan jezik i drugačiju kulturu, zbog čega sam danas bolji čovjek. Imam više znanja, a i stekao sam veliko iskustvo. Fudbal je rođen ovdje u Engleskoj, ali mislim da La liga ima nevjerovatan fudbal i nevjerovatne trenere. Engleska i Španija imaju dvije najbolje lige na svijetu“, rekao je za britanske medije Pochettino.

Prema medijskim navodima, nakon što je Valverde dobio otkaz, argentinski trener se nudio Barceloni.

“Barcelona je, naravno, jedan od najvećih timova na svijetu. Naravno da sada s novim menadžerom svi očekuju da će nastaviti istu filozofiju. Valverde je fantastično radio u La Ligi sa Barcelonom i to je ogroman izazov za Setiena, koji je pokazao nevjerovatnu ljubav prema Johanu Cruyffu i Barceloninom stilu fudbala. Mislim da je za njega sjajna prilika da živi svoj san i biće nevjerovatno pratiti šta će se dogoditi“, istakao je Argentinac.

Pochettino je tokom trenerske karijere osim Espanyola i Tottenhama vodio i Southampton.

Nije osvojio niti jedan trofej, ali je Tottenham doveo do dva finala, i to Lige šampiona i Liga kupa Engleske.