Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poginuo u padu aviona

Objavljen posljednji snimak tragično stradalog Emiliana Sale (VIDEO)

sala

Napadač je tri dana prije smrti potpisao nekoliko formulara i tako postao zvanično igrač kluba, pa je uslijedilo i slikanje ispred grba novog tim

Fudbaler Emiliano Sala poginuo je početkom 2019. godine, tri dana nakon što je završio formalnosti oko prelaska u Cardiff iz Nantesa u transferu vrijednom 15 miliona funti, a tek sada je isplivao snimak potpisivanja ugovora.

Napadač je tri dana prije smrti potpisao nekoliko formulara i tako postao zvanično igrač kluba, pa je uslijedilo i slikanje ispred grba novog tima.

Tragedija je potresla planetu. Avion kojim je Sala putovao u Englesku ne bi li se priključio novim saigračima, srušio se i pao u kanal La Manche. Svakakve su informacije obelodanjene od trenutka nesreće, pokrenute su istrage.

Ubrzo nakon nesreće svjetlo dana su redom ugledale mnoge nepravilnosti i činjenice koje su dodatno utjecale na tugu, ali i bijes Saline porodice. Prvi šokantan detalj bilo je otkrivanje da pilot aviona nije imao dozvolu.

Inače, FIFA je presudila da Cardiff mora platiti cijeli iznos obeštećenja ili da se suoči za trogodišnjom zabranom dovođenja igrača. Cardiffoca žalba otišla na Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS).