nastavlja se 20. juna

Objavljen raspored nastavka Serije A, u istom kolu Roma-Inter i Juve – Lazio

handanovic_dzeko

Nastavak Serie A najavljen je za 20. juni i to sa četiri zaostale utakmice 25. kola. Prvog dana nastavka sezone će snage odmjeriti Torino-Parma, Hellas Verona-Cagliari, a dan kasnije će se igrati mečevi Atalanta-Sassuolo i Inter-Sampdoria

Nastavak utakmica italijanske Serie A očekuje se 20. juna, a Fudbalski savez te zemlje danas je objavio raspored preostalih utakmica do kraja sezone koja je obustavljena u martu zbog pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Nastavak Serie A najavljen je za 20. juni i to sa četiri zaostale utakmice 25. kola. Prvog dana nastavka sezone će snage odmjeriti Torino-Parma, Hellas Verona-Cagliari, a dan kasnije će se igrati mečevi Atalanta-Sassuolo i Inter-Sampdoria.

Utakmice Serie A biće nastavljene već 22. juna, a jedno od najzanimljivijih će biti 34. kolo u kojem će 19. jula snage odmjeriti veliki rivali Roma-Inter, a dan kasnije će biti na rasporedu i derbi Juventus-Lazio.

U periodu od 44 dana u Seriji A će se odigrati ukupno 124 utakmice. Mečevi počinju u terminima od 17.15, 19.30 i 21.45 sati.

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Gabriele Gravina izjavio je za lokalne medije da se nada da bi potkraj sezone na nekim mečevima mogao biti pušten i ograničen broj navijača.

Nakon 26.odigranih kola, na taneli Serie A vodi Juventus sa 63 sakupljena boda, a bod manje ima Lazio, dok je Inter trećeplasirani sa 54 boda i utakmicom manje.