Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

milionska plata

Objavljeni detalji Mourinhovog ugovora u Romi

jose

Od Mourinha se dirljivo oprostio Son Heung-min, a sportski direktor Rome Tiago Pinto jako je ponosan na dolazak slavnog Portugalca

Jose Mourinho novi je trener talijanske Rome. S klubom iz glavnog grada potpisao je ugovor do 2024. godine, a ekipa će početi voditi od kraja tekuće sezone.

Sky Sport Italia donosi detalje ugovora. Mourinho bi u Romi trebao zarađivati sedam miliona eura godišnje, što je više nego duplo manje od 16 miliona eura koje je imao u Tottenhamu. Ipak, Mourinho će u prvoj sezoni zaraditi isto kao u Londonu, a razlog je taj što je engleski klub pristao isplatiti dio njegove plaće u prvoj sezoni.

Radi se o dogovoru potpomognutom posebnom poreznom odredbom u Italiji. Naime, porez se smanjuje za 50% ljudima koji svoje prebivalište i poslovanje prebace u Italiju na najmanje dvije godine ako u posljednje tri godine nisu živjeli u toj zemlji. Ista odredba znači i da će platiti “tek” 100 hiljada eura poreza na primanja iz inozemstva, što mu je jako važno zbog sponzorskih ugovora.

Od Mourinha se dirljivo oprostio Son Heung-min, a sportski direktor Rome Tiago Pinto jako je ponosan na dolazak slavnog Portugalca.

“Impresionirale su nas njegova želja za pobjedom i strast prema nogometnoj igri. U karijeri je osvojio toliko trofeja, no fascinantno je to da ga nije briga što je bilo u prošlosti. Uvijek je fokusiran na idući trofej. Ima znanje, iskustvo i zna kako voditi momčad u svim takmičenjima. Svjesni smo koliko je vremena, strpljenja i pravih ljudi potrebno na pravom mjestu da bismo mogli izgraditi uspješan sportski projekt. Čvrsto smo uvjereni da će Jose biti savršeni trener za naš projekt, i kratkoročno i dugoročno. Zajedno, s vizijom i ambicijom Dana i Ryana, izgradit ćemo temelje nove i uspješnije Rome”, rekao je za Tuttosport, prenosi Index.