Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga Evrope

Obračun navijača Dinama i češke policije ispred stadiona u Plzenu

plzen dinamo

Jedan dio Dinamovih navijača niti ne pokušava ući na stadion. Raštrkani su po gradu i piju

Ispred stadiona Viktorije Plzen večeras je došlo do sukoba navijača zagrebačkog Dinama, popularnih Bad Blue Boysa i češke policije. Boysi su počeli lupati po vratima, zapalili baklje i počeli ih bacati po zaštitarima, pa je došlo do kratkog, ali vrlo žestokog sukoba.

Uskoro je intervenisala i policija koja je u rastjeravanju Boysa koristila i suzavac, javlja novinar Indexa sa lica mjesta.

Oko 1.500 Boysa stiglo je pred u pratnji policije. Smješteni su bili u parku ispred stadiona, a od 30-ak policajaca i 10-ak stražara dijeli ih tek jedna metalna ograda. Problem su ulaznice.

Naime, prema istom izvoru, od njih oko hiljadu i po koji su pred stadionom, možda ih 400-tinjak ima ulazince za utakmicu.

Situacija se u desetak minuta smirila dolaskom većeg broja čeških policajaca, ali Boysi i dalje nisu odustajali od ulaska na stadion bez obzira na to što većina nema ulaznicu.

Policija je na kraju čini se ipak popustila. Policajac je na megafon objavio: “Čekajte upute ostanite na svojim mjestima i čekajte da vam kažemo kojimm tempom ćete ulaziti.”

Jedan dio Dinamovih navijača niti ne pokušava ući na stadion. Raštrkani su po gradu i piju.

Podsjećamo, zagrebački Dinamo večeras igra istorijsku utakmicu jer nakon skoro 50 godina ponovno nastupa u nokaut fazi nekog evropskog takmičenja. U susretu koji se igra od 21 sat, od prve minute u dresu Dinama zaigrat će bh. internacionalci Amer Gojak i Haris Dilaver.