Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sloboda

“Očekujemo od policije da što prije pronađe napadača na pionira Tuzla Cityja”

sloboda siroki (1)

Iz kluba sa Tušnja istakli su da očekuju da policijski službenici što prije pronađu napadača, a dječaku su poželjeli što brži oporavak

Nakon što se pojavila informacija da je poslije nedjeljne utakmice FK Tuzla City fizički napadnut član ovog kluba, četrnaestogodišnji dječak, FK Sloboda se oglasila saopštenjem i oštro osudila svaki vid netrpeljivosti i mržnje koji se iskazuju kroz verbalne i neverbalne napade, a koje uzrokuju obilježja sportskih klubova.

Iz kluba sa Tušnja istakli su da očekuju da policijski službenici što prije pronađu napadača, a dječaku su poželjeli što brži oporavak.

“FK Tuzla City i FK Sloboda su klubovi nastali u našem gradu i sva djeca koja pripadaju jednom ili drugom timu su naša djeca – djeca sjeveroistočne Bosne. Ono čemu težimo jeste fer i korektna igra na terenu, a prijateljstvo i podrška van njega.

Očekujemo od policijskih službenika da što prije pronađu napadača koji će odgovarati za svoje postupke, a građane, naše navijače i sve oni koji se osjećaju dijelom crveno – crne porodice molimo da nastave njegovati pravi sportski duh i da time šalju jasnu poruku iz ovog dijela države – u sportu nema mjesta za vandalizam.

Dječaku Tuzla Cityja u ime cijelog kluba želimo brz oporavak, a sve pojedince i druge sportske klubove pozivamo da osude ovaj napad i da zajedničkim snagama spriječimo nastanke sličnih u budućnosti”, stoji u saopštenju.