Fudbal

Francuska

Od 11. jula na stadionima dozvoljeno prisustvo do 5.000 ljudi

20/06/2020

Daljnji pregled nacionalne epidemiološke situacije obaviće se sredinom jula kako bi se odlučilo da li je dodatno ublažavanje mjera moguće u drugoj polovini augusta

Stadioni će se ponovo biti otvoreni za navijače u Francuskoj od 11. jula s obzirom da vlasti nastavljaju sa ublažavanjem restriktivnih mjera uvedenih u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, od 11. jula biće dozvoljeno prisustvo do 5.000 ljudi na stadionima, a u skladu sa epidemiološkom situacijom tokom ljeta bi moglo doći do povećanja ograničenog broja prisutnih.

To znači da bi se finale Kupa Francuske i Liga kupa u fudbalu moglo igrati pred navijačima, nakon što su obje utakmice odgođene na neodređeni period, a datumi odigravanja još uvijek nisu utvrđeni. Sezone u prvoj i drugo francuskoj ligi proglašene su završenima još u aprilu.

“Daljnji pregled nacionalne epidemiološke situacije obaviće se sredinom jula kako bi se odlučilo da li je dodatno ublažavanje mjera moguće u drugoj polovini augusta“, saopštili su iz Vlade Francuske.

U aprilu je premijer Edouard Philippe donio zabranu održavanja svih sportskih događaja do septembra, ali takmičenja u kolektivnim sportovima sada se mogu nastaviti od ponedjeljka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.