Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuska

Od 11. jula na stadionima dozvoljeno prisustvo do 5.000 ljudi

lyon psg

Daljnji pregled nacionalne epidemiološke situacije obaviće se sredinom jula kako bi se odlučilo da li je dodatno ublažavanje mjera moguće u drugoj polovini augusta

Stadioni će se ponovo biti otvoreni za navijače u Francuskoj od 11. jula s obzirom da vlasti nastavljaju sa ublažavanjem restriktivnih mjera uvedenih u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, od 11. jula biće dozvoljeno prisustvo do 5.000 ljudi na stadionima, a u skladu sa epidemiološkom situacijom tokom ljeta bi moglo doći do povećanja ograničenog broja prisutnih.

To znači da bi se finale Kupa Francuske i Liga kupa u fudbalu moglo igrati pred navijačima, nakon što su obje utakmice odgođene na neodređeni period, a datumi odigravanja još uvijek nisu utvrđeni. Sezone u prvoj i drugo francuskoj ligi proglašene su završenima još u aprilu.

“Daljnji pregled nacionalne epidemiološke situacije obaviće se sredinom jula kako bi se odlučilo da li je dodatno ublažavanje mjera moguće u drugoj polovini augusta“, saopštili su iz Vlade Francuske.

U aprilu je premijer Edouard Philippe donio zabranu održavanja svih sportskih događaja do septembra, ali takmičenja u kolektivnim sportovima sada se mogu nastaviti od ponedjeljka.