Fudbal

Navijač FK Sarajevo

Od ubistva Vedrana Puljića prošlo je 11 godina

04/10/2020

Fudbalski klub Sarajevo još jednom poziva organe pravde Bosne i Hercegovine da urade sve što je u njihovoj nadležnosti i mogućnosti da pravda stigne ubicu Vedrana Puljića

Danas, 4.10.2020. godine, navršava se jedanaest godina od ubistva Vedrana Puljića, navijača Fudbalskog kluba Sarajevo.

– Prije jedanaest godina, u dešavanjima ispred stadiona “Pecara” u Širokom Brijegu ubijen je naš navijač, a danas, poslije toliko vremena, njegov ubica još uvijek nije doveden pred lice pravde. Također, nisu ni procesuirane osobe, koje su ranile još šest naših navijača, saopćeno je danas iz FK Sarajevo.

– Fudbalski klub Sarajevo još jednom poziva organe pravde Bosne i Hercegovine da urade sve što je u njihovoj nadležnosti i mogućnosti da pravda stigne ubicu Vedrana Puljića. Naš klub, nikada neće zaboraviti šta se desilo u Širokom Brijegu i ime Vedrana Puljića zauvijek će ostati u našim srcima”, napisali su.

Delegacija FK Sarajevo danas je posjetila Gradsko groblje “Bare”, te je položila vijenac u znak sjećanja na Vedrana.

Iz FK Željezničar također su se oglasili sa jasnom porukom.

“Poražavajuće je da se i nakon 11 godina od tog zločina ubica Vedrana Puljića još uvijek slobodno kreće. Istina za Vedrana”, napisali su.

Danas se navršava 11 godina od ubistva navijača FK Sarajevo, Vedrana Puljića. Poražavajuće je da se i nakon 11 godina od tog zločina ubica Vedrana Puljića još uvijek slobodno kreće.#IstinaZaVedrana

Gepostet von FK Željezničar am Sonntag, 4. Oktober 2020

Komentari

Autor: NAP

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.