Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Odbrana Željezničara poklekla u finišu, Zrinjski u 92. minuti stigao do pobjede

zrinjski zeljeznicar
Foto: HŠK Zrinjski Mostar

Uspijevao je Željo u finišu da više drži loptu na polovini Zrinjskog, opao je tempo igre i činilo se da će ostati 1:1, ali u drugoj minuti sudijske nadoknade za pobjedu domaćih pogađa Mišić

Fudbaleri Zrinjskog i Željezničara odigrali su večeras u Mostaru derbi 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a domaći su slavili sa 2:1.

Vodio je Željo od 31. minute golom Jašarevića, ali grčevito se branio i bilo je jasno da će odbrana morati popustiti, a to se desilo u 79. minuti kada Jakovljević donosi poravnanje Plemićima, piše Scsport.ba.

Za potpuni preokret je pogodio rezervista Mišić u 92. minuti, kad je postavio konačnih 2:1.

Željo je tako nastavio crnu seriju i ima četiri poraza u nizu, a Zrinjski je uspio slaviti nakon dva vezana poraza.

Prva velika prilika viđena je u 10. minuti, a imao ju je Zrinjski. Kiš je šutirao, ali Ćosić ga je izblokirao i vjerovatno spasio gol.

Jašarević se dvije minute poslije okuražio na dalekometni pokušaj, ali nije to dobro završilo po Plave.

Potom na drugoj strani opet Kiš šutira, ali ovaj put loptu šalje preko gola. U 16. minuti Muftić hvata loptu nakon šuta Jukića s 25 metara.

U 23. minuti je jako opasno bilo pred golom Želje. Kiš je ubacio, a Muftić loše odbio loptu do Malekinušića, ali nakon njegovog šuta Plave spašava Cocalić.

Na drugoj strani u 25. minuti Allyson odlično šutira s 25 metara, a Marić krajnjim naporom loptu odbija u korner.

U 28. minuti Štilić centrira iz slobodnjaka i pronalazi Cocalića, čiji šut sjajno zaustavlja Marić.

Tri minute poslije Željo je poveo! Mekić je ubacio, a Jašarević glavom pogađa mrežu Plemića za vodstvo Plavih!

Pokušao je ekspresno uzvratiti Zrinjski, ali Muftić brani šut Jakovljevića. Neprecizan je bio i Malekinušić u finišu prvog dijela.

Mnogo sreće je Željo imao u 43. minuti kada Kiš pogađa prečku! Nekoliko sekundi poslije šut Jukića ide metar pored stative.

Odmah na otvaranju drugog dijela novu veliku šansu imao je Kiš, ali sjajno ga je izblokirao odlični Dubačkić.

Nije jenjavao pritisak Zrinjskog, a Željo je teško prelazio i centar igrališta. Bilbija je šutirao s osam metara, ali poslao loptu pored gola.

U 64. minuti nova velika prilika za domaće, a Bilbija ovaj put pogađa stativu.

Šest minuta poslije Muftić spašava Željezničar. Bilbija je pobjegao Dubačkiću i sa šest metara šutirao glavom, a golman Plavih fenomenalnim refleksom zaustavlja taj udarac.

U 77. minuti je Jakovljević s pet metara glavom loptu poslao pored stative, ali stoper Zrinjskog se iskupio u 79. minuti.

Tada je pogodio za 1:1 nakon prekida i donio poravnanje svom timu. No, ono što je uradio poslije mu ne ide na čast. Trčao je prema klupi Željezničara i slavio, te imao šta reći nekomoe ko je tamo sjedio…

U 81. minuti je Jašarević mogao vratiti prednost Želji, ali ovaj put nije bio precizan njegov šut glavom. Lopta je otišla malo pored stative.

Uspijevao je Željo u finišu da više drži loptu na polovini Zrinjskog, opao je tempo igre i činilo se da će ostati 1:1, ali u drugoj minuti sudijske nadoknade za pobjedu domaćih pogađa Mišić.

Asistirao je Bilbija i završilo je 2:1.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Zrinjski – Željezničar 2:1 (Jakovljević 79’, Mišić 90+2'/ Jašarević 31’)

Zrinjski: Marić, Tičinović, Radić, Jakovljević, Ćorluka, Čanađija (od 73. Ivančić), Ramić (od 73. Sabljić), Malekinušić (od 46. Hrvanović), Jukić (od 68. Mišić), Kiš (od 58. Kožulj) i Bilbija.

Željezničar: Muftić, Galić (od 88. Ovčina), Cocalić, Dubačkić, Jašarević, Mekić, Ćosić (od 46. Rustemović), Amoah, Štilić (od 46. Turanjanin), Gasal (od 57. Drljo) i Allyson (Kosorić).