Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Odgođen derbi Uniteda i Liverpoola, navijači upali na Old Trafford

man united – navijaci (1)

Navijači su razbili nekoliko kamera za snimanje utakmica, javlja novinar The Athletica, a bivši nogometaš Stan Collymore objavio je i video tog incidenta

Navijači Manchester Uniteda uletjeli su na Old Trafford, tražeći odlazak vlasnika kluba zbog njegovog uplitanja u osnivanje Superlige, a nakon dugih protesta odgođen je derbi protiv Liverpoola, koji je trebao početi u 17:30 sati.

Još uvijek nije poznato kada će se derbi odigrati, ali ipak su obje ekipe objavile sastave za utakmicu.

Jurgen Klopp je na teren planirao poslati ovaj sastav: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson, Fabinho, Thiago, Milner, Mane, Firmino i Salah.

Na drugoj strani, Ole Gunnar Solskjaer odlučio se za ovu postavu: Henderson, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw, Fred, McTominay, Pogba, Bruno Fernandes, Rashford, Greenwood.

Ako Manchester United izgubi od Liverpoola, novi prvak Engleske bit će Manchester City.

Navijači su razbili nekoliko kamera za snimanje utakmica, javlja novinar The Athletica, a bivši nogometaš Stan Collymore objavio je i video tog incidenta.

Igrači Uniteda i Liverpoola još nisu uspjeli napustiti hotel zbog protesta navijača i ne znaju kada će krenuti prema Old Traffordu. Sky Sports javlja da je glavni sudac Michael Oliver uspio stići na stadion.

Klub s Old Trafforda bio je jedan od 12 osnivača takmičenja iz kojeg se pod pritiskom navijača, vlade i UEFA-e povukao samo dva dana nakon najave o sudjelovanju u njemu.

Navijači koji su se okupili na Old Traffordu tražili su odlazak američke porodice Glazer iz kluba odmah nakon prvih vijesti o osnivanju Superlige, a neki od njih su prije nekoliko dana i spalili američku zastavu.

Ovaj put otišli su korak dalje i uletjeli na stadion te bacili nekoliko dimnih bombi. Sky Sports izvještava da se očekuje okupljanje čak 10 hiljada navijača na Old Traffordu u znak protesta protiv vlasnika.

Suvlasnik Manchester Uniteda Joel Glazer nedavno se izvinio navijačima kluba otvorenim pismom, ali to mu nije pomoglo.

Navijači su krajem aprila upali i u klupski trening-centar u Carringtonu te blokirali ulaz treneru i igračima.

“Mi odlučujemo kad ćete igrati”, “Glazeri, van iz kluba” i “51% MUFC”, pisalo je na transparentima, a ovaj zadnji pozivao je na njemački model, u kojemu navijači drže većinu vlasništva klubova.