Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dobro se naplatio

Odigrao je samo 17 minuta za Barcu, sad mu moraju platiti 8,5 miliona eura

FERNANDES ss

Zanimljivo da je njegova otkupna klauzula iznosila nevjerovatnih 300 miliona eura

Katalonski fudbalski div Barcelona će morati da plati 8,5 miliona eura Matheusu Fernandesu nakon što je brazilski veznjak dobio tužbu protiv kluba s Camp Noua za nepravedan otkaz.

Brazilac, koji je bio jedini nogometaš na platnom spisku Barce koji je otpušten tokom ljeta 2021. godine, podnio je tužbu u kojoj je tražio odštetu u iznosu od 14,8 miliona eura, ali sud nije potpuno uvažio njegovu argumentaciju o materijalnoj šteti uzrokovanoj otkazom.

U odluci suda navedeno je da će brazilski veznjak, koji je odigrao samo 17 minuta u dresu Barce, dobiti 7,7 miliona eura odštete i još 810.000 eura na ime dugovanja za plate.

Jedina zvanična utakmica Matheusa Fernandesa kao igrača Barcelone bila je na utakmici Lige prvaka odigranoj protiv Dynama iz Kijeva u novembru 2020., a Barcelona je 29. juna 2021. objavila raskid ugovora Fernandesa, uručivši mu otkaz putem maila.

Barcelona je potrošila sedam miliona eura na Mateusov transfer kada je Eric Abidal bio sportski direktor kluba, ali nikada nije zvanično predstavljen, zbog čega je dobio nadimak “duh”.

Zanimljivo da je njegova otkupna klauzula iznosila nevjerovatnih 300 miliona eura.

Trenutno 24-godišnjak, Matheus igra na pozajmici iz Palmeirasa u brazilskom Bragantinu. Tokom svoje kratkotrajne avanture u evropskom nogometu, igrao je na posudbi iz Barce u Real Valladolidu, ali ni tu nije uspio da se nametne.

Matheus Fernandes je karijeru počeo u Botafogu, za koji je debitovao 2016. godine, a nakon toga igrao je za Palmeiras iz kojeg je došao u Barcelonu.