Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bild

Odnos Hasana Salihamidžića i Hansija Flicka pogoršava se iz dana u dan

Konkretni razlozi za netrpljivost još se dobro skrivaju, ali potencijal za polemiku je veliki, piše Bild

Kuha na Säbener Strasseu, piše jutros Bild na svojoj naslovnici uz fotografije Hasana Barce Salihamidžića i Hansija Flicka. Prema informacijama Bilda, posljednjih sedmica došlo je do žestoke polemike između sportskog direktora Salihamidžića (44) i trenera Flicka (56). Klub odbija davati komentare na ove najnovije napise. Ali, piše Bild, čini se da se odnos između dva “alfa mužjaka” pogoršava iz dana u dan.

Mjesecima se šuška da je veza između sportskog direktora i glavnog trenera Bayerna “zategnuta”, a došlo je i do novog “incidenta”.

Bayern nije skrivao činjenicu da se Flick i Salihamidžić baš i ne razumiju ponajbolje. Sam Flick nedavno je svoju vezu s Bracom opisao prilično “hladno” – kao “normalnu saradnju”. Iako su iz kluba stalno naglašavali kako je sasvim normalno da se svako malo događaju žustre rasprave, čini se da iza kulisa puno tinja više nego što želi bilo ko ko učestvuje u tome.

Konkretni razlozi za netrpljivost još se dobro skrivaju, ali potencijal za polemiku je veliki, piše Bild. Posebno kada je igračka križaljka u pitanju. Javna je tajna da je Flick nezadovoljan ljetnim pojačanjima, koje smatra “Bracinim igračima”. Ni Marc Roca, Bouna Sarr, Alexander Nübel ili Eric Maxim Choupo-Moting ne igraju glavnu ulogu u Bayernu. Samo možda Leroy Sane, koji polako pronalazi svoju vrhunsku formu.

S druge strane, Salihamidžića navodno nervira što Flick još nije jasno (i javno) odbio ponudu za nasljednika selektora Njemačke Joachima Löwa. Šuška se čak je Braco već krenuo u potragu za novim trenerom, i da je “targetirao” Juliana Nagelsmanna iz RB Leipziga.

Uz to, menadžerica Kathleen Krüger u aprilu ide na porodiljsko i još uvijek je otvoreno ko će je zamijeniti. A Krüger je važna podrška za Flicka i cijeli tim. Kao sportski direktor, Salihamidžić je odgovoran za kadrovska pitanja i u tom će smislu koristiti svoj uticaj.