Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odović: Kriza došla do kulminacije, zaslužujemo sankcije

300918_Odovic

Trener Željezničara Milomir Odović bio je vidno razočaran igrom i rezultatom svoje eipe u meču protiv Goška, koji su gosti iz Gabeli dobili rezultatom 1:2.

Odović ističe da je ekipa već neko vrijeme u krizi koja je kulminirala večerašnjim porazom te da prihvala sve moguće sankcije, kako za sebe tako i za igrače.

– Definitivno smo lagano ušli u krizu koja je danas kulminirala, kažnjeni smo za onu prethodnu utakmicu koju smo još slabije odigrali. Osjećam veliku odgovoronost, nadam se da će se i igrači malo zamisliti i nadam se što prije početi više davati – kazao je Odović na pres-konferenciji nakon meča.

Ističe da će u klubu razmotriti sve opcije. te da zaslužuju sankcije.

– Činjenica je da prvih pola sata uvijek slabo igramo i to se dogodilo i danas. Dok nismo primili gol bili smo katastrofalni, onda počinjemo malo bolje igrati ali tada je panika, pritisak. Neke dobre akcije nismo u stanju da krunišemo pogotkom. Zaslužili smo poraz, naravno treba svako, počevši od mene, da prihvati svoj dio odgovornosti – dodao je.

Tvrdi da ova ekipa Željezničara ima kvalitet, ali da su igrači bili “malo prepotentni kada su najbolje igrali”.

– Tu su se poklopile još neke stvari, ali ovi igrači koji su odigrali dvije posljednje utakmice bi morali da pruže puno bolje igre. Prvi ja snosim odgovornost i za to sam da svi budemo adekvatno kažnjeni – zaključio je Odović.