Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odović pred revanš protiv Ferencvaroša: Nećemo se braniti

odovic

Fudbaleri Željezničara sutra na stadionu “Asim Ferhatović Hase”dočekuju mađarski Ferencvaroš, u revanš susretu 2. pretkola Evropske lige.

Tim s ”Grbavice” u prvom meču je ostvario važnu gostujuću pobjedu rezultatom 1:0, a trener Milomir Odović upozorava da sada treba odigrati pametno i dati sve od sebe za prolaz u naredno kolo takmičenja.

– U prvom meču u Budimpešti smo odigrali odlično, pobijedili smo protivnika s velikim ambicijama. Sada imamo realne šanse za prolaz dalje i moramo biti na odgovarajućem nivou da to ostvarimo. Imali smo i dosta sreće, mogli smo primiti pogodak. Sigurno je da se sutra nećemo samo braniti – izjavio je Odović na konferenciji za medije.

Stoper Željezničara Aleksandar Kosorić je izjavio da je atmosfera u timu Željezničara odlična, te da je rezultat prvog meča svim igračima dao snagu za revanš.

– Znamo da ništa nije gotovo i da je Ferencvaroš ozbiljan protivnik. Revanš će biti teži od prve utakmice, a Mađari su i dalje favoriti. Svi se nadamo da ćemo uspjeti ostvariti plasman u treće pretkolo – zaključio je Kosorić.

Utakmica između Željezničara i Ferencvaroša će biti odigrana sutra na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 18.00 sati.