Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odović: Široki je imao probleme, ali činjenica je da su odlična ekipa

odovic vranjes

Fudbaleri Željezničara u osmom kolu Premijer lige BiH gostuju ekipi Širokog Brijega.

Susret će biti odigran u nedjelju u 20 sati na stadionu Pecara, a šef struke Milomir Odović smatra da njegov tim očekuje najteža utakmica u ovom ciklusu, saopćeno je iz FK Željezničar.

– Nadam se da ćemo smoći snage da odigramo dobru utakmicu. Da bi imali dobar rezultat zaista moramo u Širokom odigrati dobro. Oni su imali problema i turbulencija, promijenili trenera, ali je činjenica da imaju odličnu ekipu. Imamo na umu iskustva protiv Krupe koja su bila neprijatna, moramo ih prevazići i izvući prave stvari – rekao je Odović.

Prvotimac Željezničara Siniša Stevanović isriče da Željezničar poštuje protivnika, ali želi osvojiti tri boda.

– Poštujemo ekipu Širokog Brijega protiv koje su utakmice uvijek neizvjesne, međutim jasno je da Željo uvijek ima maksimalan cilj u svakom susretu. Našoj ekipi godi promjena fudbalske filozofije koju je donio novi šef stručnog štaba i to se vidi na terenu. To nam daje za pravo da se nadamo dobroj igri i dobroj utakmici. Protiv Krupe smo vidjeli da nema laganih utakmica, ali generalno mislim da možemo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone – istakao je Stevanović.