Odović: Uspjeli smo prebroditi negativnosti i doći do pobjede

odovic_milomir

Fudbaleri Željezničara večeras su nakon velikog preokreta na stadionu “Grbavica” savladali ekipu zeničkog čelika s 3:2, a trener “plavih” Milomir Odović pohvalio je svoje igrače nakon teškog meča.

– U utakmicu smo ušli s dosta negativne energije i uspjeli smo to prebroditi i pobijediti. Mojim igračima svaka čast, ova pobjeda je vrijedna. Moramo se zalagati ali i pokazati kvalitet da bi pobijedili. Imali smo ponovo pad u igri nakon čega smo primili gol, ali upornost nam se isplatila – izjavio je nakon meča Odović i dodao da će Željezničar predstojeću pauzu pokušati iskoristiti na najbolji mogući način.

Trener Čelika Bakir Šerbo čestitao je Željezničaru na pobjedi, ali nije krio razočarenje igrom svog tima koji je primio dva gola s igračem više.

– Čestitam Željezničaru na zasluženoj pobjedi s igračem manje. Utakmica je bila dobra, zadovoljan sam igrom svog tima, ali ozbiljnoj ekipi se ne smije desiti da primi ovakve golove kada ima kontrolu nad utakmicom – rekao je Šerbo i dodao da će Čelik u narednom kolu protiv Širokog dati sve od sebe da ostvari pobjedu.