Fudbal

Odović: Uvijek idemo na pobjedu

14/09/2018

Fudbaleri Željezničara u nedjelju na stadionu “Grbavica” dočekuju ekipu Radnika iz Bijeljine, u okviru devetog kola Premijer lige BiH.

Trener “plavih” Miliomir Odovoć na današnjoj konferenciji za medije je naglasio da je ekipa iskoristila reprezentativnu pauzu da poboljša fizičku spremu igrača.

– Nadam se da ćemo u nastavak sezone ući u potpunosti spremni, posebno jer nas očekuje ciklus igranja utakmica po teškom rasporedu. Radili smo na poboljšanju fizičke spreme i nadam se da smo uspjeli u tome. Naravno, važno je da ne zanemarimo i druge aspekte igre kao što je kvalitetan posjed lopte – rekao je Odović.

Dodao je da Željezničar uvijek ide na pobjedu, posebno na domaćem terenu, te da je veoma bitno da se individualne karakteristike igrača podrede timu.

Prvotimac Željezničara Anel Šabanadžović je naglasio da ekipa želi odigrati dobar meč u čast preminulog navijača Željezničara Adnana Aketa Čerkeza.

– Imamo dodatni motiv za ovaj meč, a to je da odigramo u čast navijača Željezničara koji je preminuo Ake Čerkeza. Nadam se da ćemo pred punim stadionom ostvariti pobjedu protiv jake ekipe Radnika – izjavio je Šabanadžović.

Utakmica između Željezničara i Radnika će biti odigrana u nedjelju, 16. septembra u 19.30 sati na stadionu “Grbavica”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.