Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odović: Željo je moja porodica

odovic

Trener Fudbalskog kluba Željezničar Slobodan Krčmarević danas je podnio ostavku na tu dužnost, a za njegovog nasljednika izabran je Milomir Odović.

Srbijanski stručnjak povukao se nakon nepuna dva mjeseca rada i samo pet odigranih zvaničnih utakmica u kojim je Željezničar zabilježio tri pobjede i dva poraza.

Šesdesettrogodišnji Odović dugogodišnji je član kluba s Grbavice. U igračkoj karijeri za Željezničar za 11 godina (1974.- 1984.) odigrao je 230 ligaških utakmica i postigao 22 gola.

U trenerskoj karijeri Odoviću će to biti treći put da s klupe predvodi Željezničar, nakon što je ekipu vodio u sezonama 2003/04. i 2015.

– Željo je moja porodica i protekli period sam bio uključen u rad Omladinske škole, ali sam naravno pratio i prvi tim. Jedva čekam sutrašnji trening. Nemamo vremena za priču, očekuju nas veoma bitne utakmice – kazao je Odović.

Novog trenera “plavih” već ove sedmice očekuje dvije teške utakmice – gostovanje na Kipru u revanšu 2. pretkola Evropske lige protiv Apollona (četvrtak, 2. augista), te domaći susret 3. kola Premijer lige (nedjelja, 5. augusta) na Grbavici protiv Zrinjskog.