Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prilagođavanje

Određen novi termin za ljetni fudbalski prelazni rok u Italiji

milan trening (1)

Fudbalski savez Italije objavio je da će se ljetni prelazni rok u toj zemlji ove godine održati između 1. septembra i 5. oktobra

Fudbalski savez Italije objavio je da će se ljetni prelazni rok u toj zemlji ove godine održati između 1. septembra i 5. oktobra, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fudbalsko tržište u Italiji je trebalo biti otvoreno 1. jula, a zatvoreno 2. septembra, ali je zbog pandemije koronavirusna došlo do pomjeranja datuma. Sada će italijanski klubovi moći registrovati nove igrače tek u periodu od 1. septembra do 5. oktobra.

To će za posljedicu imati da će zimski prelazni rok trajati od 4. do 31. januara.

Također, FS Italije je danas potvrdio da se sezona u Seriji A nastavlja 20. juna, a da će se u slučaju da takmičenje ponovo bude obustavljeno zbog pandemije koronavirusa igrati playoff i playout. Ukoliko ni to ne bude moguće koristiće se algoritam za određivanje konačnog plasmana, ali šampion neće biti proglašen.

Serija A je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije koronavirusa. Nakon 26 odigranih kola, u vodstvu na tabeli bio je Juventus sa 63 boda, jednim više od Lazija