Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FSBiH

Određene sudije za 13. kolo Premijer lige BiH, Irfanu Peljti derbi na Koševu

irfan peljto sudija
Foto: EXPA/ Newspix/ Adam Starszynski/EXPA / Pixsell
Irfan Peljto

Derbi kola, kojim se kolo ujedno i zatvara, na Gradskom stadionu Koševo će odigrati ekipe Sarajeva i Borca

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je službena lica za predstojeće utakmice 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Novo kolo otvaraju ekipe GOŠK-a i Veleža. Njihov susret je na rasporedu sutra (petak) od 18:00. Glavni arbitar ovoga susreta bit će Dražen Marić, dok će mu pomoćnici biti Josip Čolić i Bojan Makarić. Ovaj susret će biti u direktnom prijenosu na Arena Sport 1 Premium.

U subotu su na rasporedu dvije utakmice.

Utakmica između Igmana i Zvijezde 09 počinje u 13:00, a glavni sudija će biti Admir Musić, dok će mu pomoćnici biti Hasan Nanić i Edin Redžović. Od 16:00 na Stadionu Grbavica ekipa Željezničara će ugostiti ekipu Sloge. Glavni arbitar ovoga susreta će biti Josip Martinović, a asistirat će mu Tarik Mulasmajić i Marko Zelenika. Utakmicu sa Grbavice također možete pratiti na Arena Sport 1 Premium.

U nedjelju su na rasporedu tri utakmice.

Od 13:00 ekipa Zrinjskog će ugostiti ekipu Tuzla Cityja, a glavni sudija na toj utakmici će biti Frano Jelić, dok će njegovi pomoćnici biti Enes Đozić i Dženan Milić. Ova utakmica će također biti u direktnom prijenosu na Arena Sport 1 Premium.

U istom terminu igra se komšijski hercegovački derbi između ekipa Širokog Brijega i Posušja. Zbog rekonstrukcije terena na Stadionu Pecara, Širokobriježani će ugostiti Posušake na Stadionu Bare u Čitluku. Glavni arbitar ovoga susreta će biti Dragan Kesić, a pomoćnici će mu biti Sreten Udovičić i Stefan Tešanović.

Derbi kola, kojim se kolo ujedno i zatvara, na Gradskom stadionu Koševo će odigrati ekipe Sarajeva i Borca. Utakmica počinje u 19:45 uz direktan prijenos na Arena Sport 1 Premium. Za glavnog sudiju ovoga okršaja određen je najbolji bosanskohercegovački sudija Irfan Peljto, a pomoćnici će mu biti Davor Beljo i Damir Lazić.