rekonstrukcija stadiona

Oglasili se iz konjičkog Igmana: Naišli smo na neočekivane probleme

igman konjic stadion

Angažovan je Institut iz Mostara koji je napravio elaborat o stanju statike konstrukcionog dijela tribina

Fudbalski klub Igman iz Konjica uoči početka sezone u Premijer ligi BiH, za njega debitantske, najavljivao je da bi od prvog kola mogao igrati na svom stadionu u Konjicu.

Ipak, ni nakon pet kola to nije slučaj, a Igman domaće mečeve i dalje igra u Doboju kod Kaknja.

Sinoć su se Konjičani oglasili na zvaničnoj stranici i otkrili da su radnici pri izvođenju radova na stadionu naišli na neočekivane probleme koji usporavaju razvoj doma Igmana.

“Tokom izvođenja radova na gradskom stadionu, kako bi zadovoljio sve kriterije za odigravanje utakmica najvišeg ranga bh. fudbala, naišlo se na neočekivane probleme koji znatno usporovaju napredak našeg doma.

Naime, stanje konstrukcionog dijela tribina koje je dočekalo radnike bilo je van naših očekivanja, što možete pogledati na fotografijama.

Angažovan je Institut iz Mostara koji je napravio elaborat o stanju statike konstrukcionog dijela tribina.

Elaborat je ovih dana završen i krećemo proceduru odabira izvođača radova!

Neovisno o ovom problemu, radilo se na svim ostalim radovima ispod tribina: čišćenje, instalacije, zidanje, rušenje starih pregrada i formiranje novih.

Odabran je izvođač i počeli su radovi na saniranju vanjskog dijela tribinskog prostora. Pored toga, na stadionu je postavljen veliki LED semafor, koji je također jedan od tehničkih uslova za zadovoljavanje kriterija koji savez zahtjeva”, piše u objavi FK Igman Konjic.