Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emotivna poruka

Oglasio se i Miralem Pjanić nakon što je postao igrač Barcelone

pjanic (1)

To su bili četiri sjajne godine koje sam proživio sa velikim profesionalcima, ali prije svega pravim prijateljima

Nakon što je Barcelona zvanično potvrdila da će bh. reprezentativac Miralem Pjanić nositi dres ovog katalonskog diva naredne četiri godine, oglasio se i naš veznjak na društvenim mrežama.

“Diši, Mire, to je fraza koju sebi ponavljam u odlučujućim trenucima utakmice. To je isto ono što trenutno govorim sebi dok pokušavam opisati kako se trenutno osjećam. Stigao sam prije četiri godine u Juventus kako bih pokušao osvojiti sve. Čak i onda kada to ne možete, kao igrač Juventusa to uvijek morate pokušavati.

To su bili četiri sjajne godine koje sam proživio sa velikim profesionalcima, ali prije svega pravim prijateljima. Prijateljima s kojima sam dijelio pobjede i rekorde, ali i gorke poraze jedan korak prije kraja. Ovo su godine u kojima sam sazrio i kao čovjek i kao otac. Ovo je grad u kojem je odrastao Edin i u kojem je postao navijač ove ekipe. Grad u kojem je moja porodica izgradila najljepše uspomene u životu.

Nikada se ne mogu dovoljno zahvaliti, ali želim da se zahvalim porodici Agnelli i svim saborcima koji su išli istim putem kao i ja. Svim uposlenicima i članovima stručnog štaba koji su mi pomogli da rastem i razvijam se. Svim navijačima koji su činili da se osjećam posebno svakog dana.

Nosite dres kao drugu kožu, uvijek pružite sve od sebe na terenu i nikada nećete pogriješiti. Sada imamo malo vremena za gubljenje i imamo mnogo toga za osvojiti do kraja sezone. Onda samo diši Mire, jer šta god te danas čini tužnim, sutra će biti nezaboravna uspomena koju ćeš nositi u svom srcu do kraja života”, napisao je Pjanić, uz video.