Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasio se Klopp nakon odlaska Coutinhoa na Camp Nou

klopp_presica

Nakon što je u subotu ozvaničen odlazak Phillipea Coutinhoa iz Liverpoola u Barcelonu, oglasio se i menadžer “crvenih” Jurgen Klopp navodeći da je klub s “Anfielda” učinio sve što je u njegovoj moći da u svojim redovima zadrži Brazilca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Klopp se o odlasku svog dosadašnjeg igrača oglasio putem zvanične stranice kluba, ističući da se s velikom tugom opraštaju od dobrog “prijatelja, sjajne osobe i fantastičnog igrača”.

“Nije tajna da je Philippe želio otići još u junu, kada je Barcelona prvi put pokazala interes za njegove usluge. Bio je uporan u ostvarenju svojih namjera. I pored toga, uspjeli smo ga zadržati u klubu, uz nadu da ćemo ga nagovoriti da se predomisli i bude dio onog što želimo ostvariti”, kazao je Klopp.

Nijemac je tom prilikom poslao poruku navijačima Liverpoola da je klub učinio sve da ubijedi brazilskog reprezentativca da je ostanak u Liverpoolu jednako atraktivan kao odlazak u Španiju, ali da je 25-godišnji veznjak već bio uvjeren da je njegova budućnost u Barceloni.

Navijačima je poručio da Liverpool dugo vremena nije bio u boljoj poziciji i da će kao klub dobro reagovati na odlazak svoje donedavno najveće zvijezde.

“Iskoristićemo svoju veličinu da na pravi način zamijenimo Philippea. Ovdje sam dovoljno dugo da poznajem historiju kluba. Ključni igrači su odlazili i ranije, ali klub uvijek nastavi dalje. Ne možete prodati srce i dušu Fudbalskog kluba Liverpool, mada sam siguran da bi ih mnogi klubovi voljeli kupiti. Jako vjerujem u talente koje imamo i da ćemo s vlasnicima kluba nastaviti investirati u ekipu što će pomoći rastu i napretku ovog kluba”, poručio je Klopp.

U saopćenju iz katalonskog kluba navedeno je kako je sa 25-ogodišnjim Brazilcem popisan ugovor na 5,5 godina, a u ugovoru je navedena odštetna klauzula od 400 miliona eura.

Britanski mediji navode kako će Liverpool od obeštećenja za Coutinhoa inkasirati 160 miliona eura, što brazilskog veznjaka čini najskupljim igračem Barcelone.

Brazilac je 2013. godine iz Intera prešao u redove “crvenih”, za 13 miliona eura. Od tada je za Liverpool odigrao 200 utakmica i postigao 54 pogotka.