isprazno saopštenje

Oglasio se NSBiH povodom dešavanja u Širokom, u saopštenju očekivano – nema ništa

begiccc (1)

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama fudbalskih stadiona, poručili su bez najava o sankcijama iz NSBiH

Povodom dešavanja na utakmici 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigranoj između NK Široki Brijeg i FK Zvijezda 09, 1. decembra 2019. godine na stadionu “Pecara”, oglasio se Nogometni savez BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Administracija NSBiH prikuplja relevantne informacije službenih lica sa spomenute utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti s utakmice, nadležni organi NSBiH će preduzeti dalje korake u skladu s relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu s propisima, NSBiH će pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NSBiH će donijeti adekvatne odluke”, istakli su iz bh. kuće fudbala i dodali:

“Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama fudbalskih stadiona. NSBiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitetu boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti s nadležnim organima i institucijama BiH.”

Navijači Širokobriježana su na tribini postavili fotografiju s likom osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka, nakon čega je sudija Sabrija Topalović odlučio prekinuti susret dok se sporna fotografija ne ukloni s tribina.

Susret je prekinut u 31. minuti, a igrači su poslani u svlačionice. Nastavljen je poslije sedam minuta, nakon što su navijači Širokog Brijega uklonili spornu fotografiju i napustili tribinu. Utakmica Široki Brijeg – Zvijezda 09 završena je pobjedom domaćina rezultatom 4:0.