Fudbal

Defanzivac i ofanzivac

Ognjen Stjepanović i Hasan Jahić novi fudbaleri Željezničara

26/07/2021
Foto: A. Herić/FK Željezničar

Oba fudbalera će biti na raspolaganju šefu struke Tomislavu Ivkoviću za narednu utakmicu

FK Željezničar potpisao je dva nova fudbalera, a riječ je o Ognjenu Stjepanoviću i Hasanu Jahiću koji već duži period treniraju sa timom, saopćeno je iz Željezničara.

Ognjen Stjepanović rođen je 9. augusta 1998. godine u Zvorniku. Prošao je omladinske selekcije zvorničke Drine i beogradskog Brodarca, a potom je igrao za Olimpik i Zvijezdu 09. Krilni fudbaler je u prošloj sezoni za Zvijezdu na 30 utakmica postigao 14 golova, a sezonu ranije za Olimpik dao je sedam golova na 17 susreta.

Stjepanović je od početka priprema za Plavima, a potpisao je ugovor na jednu godinu uz opciju produženja na još jednu godinu.

Hasan Jahić je defanzivac rođen 30. jula 2001. godine u norveškom Fredrikstadu. Svoj fudbalski put počeo je u Norveškoj gdje je igrao za mlađe selekcije i seniore Sarpsborga, a u februaru ove godine stigao je u Mladost iz Doboja kod Kaknja. Za Mladost je u proljetnom dijelu odigrao sedam utakmica.

Jahić se priključio Želji početkom priprema, a ugovor s Plavima potpisao je na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu sezonu.

Oba fudbalera će biti na raspolaganju šefu struke Tomislavu Ivkoviću za narednu utakmicu protiv Posušja koja se igra u subotu u 19 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.