Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OK Diario: Ibrahimović se ponudio Zinedinu Zidaneu?

ibrahimovic-rougit-presque-de-la-comparaison-avec-zidane-iconsport_fir_020114_05_19,76767

Ako je mogao Luis Nazario de Lima Ronaldo da igra za Barvu i Real Madrid u Španiji, i za Inter i Milan u Italiji, onda može i Zlatan Ibrahimović.

[yuzo_related]

Kako prenosi portal OK Diario, Zlatan Ibrahimović se ponudio Zinedinu Zidaneu jer želi da obuče dres Real Madrida za koga smatra da je ”najveći klub na svijetu”.

Ibrahimović i dalje oklijeva sa potpisom novog ugovora sa PSG-om koji mu ističe na ljeto, što znači da će Šveđanin biti slobodan na tržištu.

Navodno, čelnici Real Madrida još uvijek nisu odlučili da li žele 34-godišnjeg napadača u svojim redovima.

Iako je u godinama, Ibrahimović i ove sezone pokazuje da nije za staro gvožđe, naprotiv, pruža sjajne partije, postiže golove, asistira i najbolji je strijelac u ekipi Laurenta Blanca.

Samo ove sezone postigao je 30 golova na 34 utakmice u svim takmičenjima i sigurno bi mogao da bude dodatna opcija uz Karima Benzemu.

Naime, jasno je da je Francuz prva opcija Zinedina Zidanea, međutim, Real Madrid već nekoliko sezona nema adekvatan plan B koji bi mogao da bude jednako efikasan kao plan A.

Podsjetimo, Zlatan Ibrahimović je ljeta 2009. godine prešao iz Intera u Barcelonu za tada rekordni transfer Katalonaca koji su za njega dali 44 miliona eura i Samuela Eto`oa.

Ipak, Zlatan je zbog loših odnosa sa Pepom Guardiolom napustio klub već narednog ljeta kada je prešao u Milan.

Da li bi transfer Zlatana Ibrahimovića u Real Madrid mogao da obilježi ljeto 2016. godine?