Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Okršaj Bosanaca u 55. finalu turskog Kupa

rijad-bajic

U turskom gradu Eskisehiru sutra je na rasporedu finalna utakmica turskog fudbalskog Ziraat kupa, a u 55. finalnom susretu snage će odmjeriti ekipe Basaksehira i Konyaspora.

Finale turskog Kupa biće i svojevrsno “bosansko finale”, obzirom da u dva kluba koji su na korak do pehara, nastupaju četiri bh. fudbalera, javlja Anadolu Agency (AA).

U Basaksehiru nastupa bh. reprezentativac Edin Višća, dok zelenu boju Konyaspora brane Rijad Bajić, Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević.

Basaksehir i Konyaspor ranije nisu osvajali ovu titulu, tako da će sutrašnji pobjednik, bez obzira ko to bio, prvi put u historiji osvojiti turski Kup. Basaksehir je u polufinalu savladao Fenerbahce, dok je ekipa Konyaspora bila bolja od Kasimpase.

Kada su u pitanju raniji ovajači kupa, prednjači Galatasaray koji je ovo takmičenje osvojio 17 puta. Prati ga Besiktas sa devet, Trabzonspor osam, Fenerbahce šest, Altay, Ankaragucu, Genclerbirligi i Goztepe sa po dva, te Bursaspor, Sakaryaspor, Eskisehirspor i Kayserispor sa po jednom osvojenom titulom.