Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olimpija pomogla Zrinjskom: Plemićima se “ukazalo” šest evropskih mečeva

zrinjski

Zahvaljujući remiju u Domžalama ostvarenom golom devet minuta prije kraja iz penala, Olimpija je osvojila naslov prvaka Slovenije. Znajčeci u čijem je timu ponovo odličan bio Tomislav Tomić prekinuli su tako dominaciju Maribora, a uz sve navedeno su i pomogli Zrinjskom.

Naime, zahvaljujući činjenici da Maribor neće vidjeti pretkolo Lige prvaka naredne sezone, Zrinjski će u prvom pretkolu biti nosilac i imati velike šanse da dobije laganijeg protivnika preko kojeg bi se moglo najmanje do drugog pretkola.

I u slučaju ispadanja u eventualnom drugom pretkolu, za Zrinjski ne bi prestala sezona u Evropi, pošto bi u tom slučaju shodno novom pravilu igrali pretkolo Evropske lige. Tako bi Zrinjski uz malo sreže u žrijebu lako mogao odigrati minimalno šest evropskih utakmica, što bi sasvim sigurno napunilo kasu. A uz malo sreće bh. prvak mogao bi napraviti i evropski iskorak.

Osim Olimpije, u Zrinjskom su bili uz Ferencvaros, koji ipak nije uspio proći prvi kroz cilj u Mađarskoj. Ta čast pripala je Videotonu.