Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Olimpik nakon preokreta slavio protiv Tuzla Cityja, Sloboda i Zrinjski bez golova

olimpik-2

Fudbaleri Tuzla Cityja su danas na Otoci u meču 16. kola Premijer lige BiH dva puta imali vodstvo protiv Olimpika, ali Vukovi su se dva puta vraćali, a u samom finišu stigli i do potpunog preokreta i pobjede od 3:2

Ovaj meč je otvoren na nevjerovatan način i već u prvih pet minuta viđena su dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo je već u 3. minuti goste u vodstvo doveo Džafić fantastičnim pogotkom udarcem s distance, da bi potom bio dosuđen penal za Olimpik.

Odgovornost je preuzeo kapiten Osmanović i pogodio za 1:1. Potom je prvo sljedeće uzbuđenje viđeno u 21. minuti nakon blagog zatišja, a ovaj put je pokušao Karjašević, ali je Hadžić bio dobro postavljen.

Uslijedio je ponovo jako miran period igre koji je trajao sve do samog finiša prvog dijela, kada u 42. minuti golu Hadžića prijeti Badji, no golman Olimpika je ponovo bio uspješniji.

Tuzla City fantastično otvara drugo poluvrijeme i odmah pravi veliki pritisak na odbranu Vukova i igra potpuno ofanzivno. To se ekipi Nermina Bašića isplatilo u 59. minuti kada je Badara Badji pogodio uz dosta sreće za 1:2.

Mogao je Olimpik opet brzo da se vrati u igru pošto je nakon slobodnjaka Osmanovića u prilici bio Dujmović, ali je glavom šutirao pravo u Fejzića.

Kada se činilo da Olimpik pada i da uopšte neće uspjeti napraviti probleme Tuzla Cityju do kraja utakmice, u 76. minuti dolaze do novog poravnanja.

Tada je pogodio rezervista Aladin Šišić, da bi u 86. minuti potpuni preokret Vukovima drugim golom s bijele tačke donio Osmanović, koji pogađa za konačnih 3:2.

Oba tima su meč završila s desetoricom na terenu pošto su crvene kartone u finišu zaradili Badji i Cruz.

Tuzla City sada ima 24 boda i šestoplasirani je na tabeli, dok je Olimpik s ova tri boda uspio pobjeći sa samog dna tabele i sada je pretposljednji s 10 bodova.

Sloboda i Zrinjski odigrali su bez pogodaka utakmicu 16. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na tuzlanskom Tušnju. Time je prekinut niz mostarskog kluba od četiri uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu.

Čekalo se do devete minute na prvi udarac prema golu, a tada je Mašić pokušao, no nije bilo nikakve opasnosti po gol Tuzlaka. Na drugoj strani prvi šut je uputio Husejinović. Slabijom lijevom nogom poslao je loptu daleko pored gola u 17. minuti.

U 25. minuti Ibanez je umalo pogodio direktno iz kornera. Golubović je morao reagovati i izvadio je loptu ispod prečke. Plemići su dominirali na terenu, a nakon manjih šansi u 39. minuti Mašić se našao pred golom i iz drugog pokušaja iz dobre situacije poslao je loptu pored gola. Do kraja poluvremena mreže su ostale mirne.

Na startu drugog dijela Trebotić je bio neprecizan, a nedugo nakon toga Enin je poslao loptu preko gola. Zrinjski je ofanzivno krenuo u drugom poluvremenu. Golubović je u 55. minuti fantastično zaustavio Mašića, da bi šest minuta poslije Bilbijin udarac završio pored gola.

Zlomislić je u 66. minuti bio neprecizan. Plemići su bili bolji i napadali, no nisu mogli doći do gola. Uslijedio je period već većih prilika. U 81. minuti Govedarica je izblokiran, a nakon toga na drugoj strani Mujagić je upropastio jedan opasan napad Tuzlaka, koji su do kraja uspjeli sačuvati mrežu.