Borba za opstanak

Olimpik nije iskoristio igrača više i penal protiv Mladosti, Krupa se izvukla iz zone ispadanja

osmanovic-penal1

Komplikuje se borba za opstanak u elitnom rangu bh. fudbala

Olimpik i Mladost podijelili su bodove u današnjoj utakmici 30. kola m:tel Premijer lige BiH, odigravši meč bez pogodaka.

Takav ishod nije nagovještavalo prvo poluvrijeme, s obzirom da je bilo prilika.

Dobre šanse za Olimpik propustili su realizirati Čurjurić, Horić i Gavrić, ali najbolju je imao gostujući nogometaš Dedić, čiji šut s pet metara je odbranio Hadžić.

Upravo je Dedić bio u centru pažnje na samom isteku poluvremena, kada je dobio crveni karton zbog psovanja i uvreda. Nastao je pravi metež u tom trenutku, jer fudbaler Mladosti nije želio napustiti teren, a u međuvremenu su se u žestoku raspravu uključile klupe oba tima. Na kraju je Dedić iznesen i vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu zbog povrede koju mu je nanio Gavrić tokom igre, ali prije toga, dok je još bio na nosilima, sudija Zoran Grbić mu je pokazao crveni. Nadoknada je tako trajala čak sedam minuta…

U drugom dijelu, s igračem više, Olimpik kreće agresivnije po pogodak. Ogroman su pritisak napravili domaćini na Koševu, ali gostujući golman Emil Velić je panterskim intervencijama izlazio kao pobjednik. Čak je i Mladost mogla do vodstva nakon jedne odlične šanse Nedima Hadžića, međutim njegov prezimenjak ispred mreže Olimpika je izvrsno reagovao.

Ključni detalj meča dešava se u 82. minuti. Šabanović je rukom zakačio loptu u vlastitom šesnaestercu, a sudija Grbić se nije mnogo dvoumio te je pokazao na bijelu tačku. Međutim, Osmanović je jako loše izveo penal, a junak Mladosti Velić odbranio, tako da je ostalo 0:0.

Tim rezultatom ujedno je i zaključen susret. Dva “davljenika” i dalje ostaju u opasnosti od ispadanja u niži rang, ali svakako ovim ishodom mogu biti zadoivoljniji u ekipi Mladosti.

Olimpik – Mladost 0:0

Stadion Asim Ferhatović Hase. Glavni sudija: Zoran Grbić (Prijedor). Crveni karton: Dedić (Mladost). Žuti kartoni: Milović, Gavrić, Čurjurić (Olimpik).

OLIMPIK: Hadžić, Milović, Horić, Isić, Perišić, Gavrić, Čurjurić, Cruz, Karić, Šišić, Osmanović.

MLADOST: Velić, Alić, Žulj, Šabanović, Begić, Jahić, Dejanović, K. Handžić, Dedić, Hiroš, Hadžić.

Krupa je u istom terminu došla do zlata vrijedne pobjede, a savladali su direktnog konkurenta u borbi za opstanak – Radnik. Krupa je trijumfovala protiv Bijeljinaca sa minimalnih 1:0.

Mirno je počela utakmice u Krupi na Vrbasu, a dugo nije bilo većih uzbuđenja. Mandić je pokušao u 18. minuti, a nedugo nakon toga i Pavlović. Karić je u 23. minuti šutirao glavom, no lopta je otišla pored gola.

Viđena je odlična akcije Krupe u 38. minuti nakon što je Muminović proigrao Vukmanovića, ali mu je lopta ipak pobjegla u ruke Bilobrka. Pavlović je još jednom pokušao u 40. minuti. Mandić je u 44. minuti smatro da je fauliran u šesnaestercu Radnika, ali sudija Šehović se nije oglasio.

Krupa je dosta agresivnije krenula u drugom poluvremenu. Pavlović je bio u šansi ponovo u 57. minuti, međutim promjene rezultata nije bilo. Domaći su došli u prednost u 64. minuti kada je pogodio Jović poslije odličnog prodora Redžića.

Do kraja utakmice najbliži golu su bili domaći preko Dujakovića, ali rezultat se nije mijenjao.

Krupa – Radnik 1:0

Stadion: Krupa. Sudija: Admir Šehović (Sarajevo). Žuti kartoni: Redžić, Mandić (Krupa), Milenković, Janjić, Šubert (Radnik).

KRUPA: Kolak, Karišik (od 67. minute Maktian), Redžić (od 81. minute Palić), Pavlović, Galić, Ćivić, Muminović, Vukmanović (od 68. minute Nikolić), Dujaković, Jović, Mandić.

RADNIK: Bilobrk, Simonović, Šubert, Nikić, Milenković (od 68. minute Popara), Mekić (od 68. minute Đurić), Janjić, Motika, Vušurović, Jelić, Karić.

Standings provided by SofaScore LiveScore