Fudbal

Novi premijerligaš

Olimpik počeo pripreme, na prvom okupljanju 30 igrača

16/06/2020

Što se tiče plana priprema, trener Olimpika ističe da će ekipa nakon uvodnog dijela u kampu, drugi dio priprema obaviti na Vlašiću.

Prozivkom u sarajevskom hotelu fudbaleri sarajevskog Olimpik zvanično su počeli pripreme za novu sezonu, u kojoj će tim s Otoke nastupati u Premijer ligi BiH.

Šef stručnog štaba Darko Vojvodić istakao je da će na prozivci imati 30 igrača.

– Neće biti Stojanovića, Drljevića, neće biti Sadikovića starijeg, pojačat će nas nekoliko igrača, blizu smo dogovora sa Bajraktarevićem, Hasanović je stigao iz Goražda, on je igrač Sarajeva. Blizu smo dogovora s nekoliko igrača, ne bih o imenima jer su u ovom momentu to igrači koji bi donijeli prevagu i ono što tražimo – kazao je Vojvodić.

Što se tiče plana priprema, trener Olimpika ističe da će ekipa nakon uvodnog dijela u kampu, drugi dio priprema obaviti na Vlašiću.

– Mi ćemo pripreme obavljati u našem kampu što je za nas veoma dobro jer ćemo biti izolovani od svega. Ići ćemo u drugoj fazi priprema na Vlašić, poznato je da tamo imamo naš hotel i terene. Da li ćemo biti odjednom deset dana ili dvaput po sedam, vidjet ćemo. Odigrat ćemo što više utakmica jer ih nismo odigrali dugo. Vidjet ćemo ko će nam biti protivnici u narednom periodu – dodao je Vojvodić.

Kapiten Adnan Osmanović rekao je da su se svi zaželjeli treninga i utakmica.

– Naravno da ima želje poslije duge pauze koja je sve poremetila, dolazi jedan period koji mi igrači najviše volimo, a to su treninzi i utakmice – istakao je Osmanović.

– Mi smo zasluženo ušli u Premijer ligu, ali ostaje žal što se liga prekinula. Da se liga nastavila, mi bismo ispunili taj cilj. Premijer liga BiH je kvalitetnija i zahtjevnija, mnogo su kvalitetniji igrači, znamo šta nas očekuje.

Kao osnovni cilj u narednoj sezoni istakao je plasman u sredinu tabele.

Olimpik će treninge obavljati u centru na Ilidži, a novost je da će u stručnom štabu pomoćnik šefu struke biti Dževad Šarić, koji je zadužen za kondicijsku spremu igrača, saopćeno je iz kluba.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.