Omerović: U svakoj utakmici Sloboda ide na pobjedu

omerovic_sloboda

Nogometaši Slobode sportski su junaci Tuzle, a malo koji od njih doživio je u karijeri doček kakav su im prekjučer priredili tuzlanski navijači.

No, slavlje je trajalo kratko jer su se odmah vratili u puni trenažni proces. Počele su ozbiljne pripreme za utakmicu sa Željezničarom.

– Mnoge je iznadila naša ubjedljiva pobjeda protiv Sarajeva. No, mi u stručnom štabu, kao i igrači, znamo da je šef stručnog štaba Husref Musemić cijeli program priprema planirao da u top formi budemo kada je najpotrebnije. Uoči svake utakmice razgovaramo i analiziramo suparnika, ali znamo gdje leži naša snaga i tome podređujemo način igre – kaže za Fenu Musemićev pomoćnik Nedim Omerović.

Odnos prema svim suparnicima je jednak, jer se drže premise da nema laganih protivnika.

– Nama je do kraja svaka utakmica iznimno važna. Tako gledamo i na utakmicu protiv Željezničara. Igrat ćemo maksimalno ofanzivno, borbeno, ali i mudro. Ne smijemo dopustiti da nas ni najmanji kiks košta bodova. U svakoj utakmici idemo na pobjedu – smatra Omerović.

Sloboda će u subotnjem derbiju biti osjetno oslabljena, jer će zbog žutih kartona ili povreda izostati nekoliko važnih igrača.

– Treću opomenu dobili su Ivan Kostić i Elvis Sarić. Haris Mehmedagić je van stroja već desetak dana, dok se protiv Sarajeva ozlijedio Samir Merzić. No, vraća se Anes Haurdić, a klupa nam omogućuje da lako nađemo zamjene. Uskoro će u puni trenažni proces biti vraćen i golman Mirza Hamzabegović – naveo je pomoćni trener Nedim Omerović.