Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

varnice u interu

Onana dao objašnjenje svađe sa Džekom, Inzaghi stao u odbranu bh. napadača

dzeko inter onana

Kamerunski čuvar mreže i Džeko su ušli u žestok verbalni okršaj, jer je naš napadač bio ljut na njega zbog toga što je protestvovao kod suca u jednoj situaciji

Nogometaši Intera ostvarili su pobjedu u prvom susuretu osmine finala Lige prvaka protiv Porta rezultatom 1:0. Susret je obilježila svađa Edina Džeke i Interovog golmana Andree Onane, te također Džekina burna reakcija nakon što je zamijenjen već u 57. minuti utakmice.

Kamerunski čuvar mreže i Džeko su ušli u žestok verbalni okršaj, jer je naš napadač bio ljut na njega zbog toga što je protestvovao kod suca u jednoj situaciji. Onana mu je oštro odgovorio, a turski veznjak Hakan Calhanoglu je pokušao smiriti situaciju, stavivši ruku na usta kamerunskog golmana.

“To su stvari koje se dešavaju tokom utakmice, svi misle da su u pravu. Ali to je pozitivno, jer svako želi dobro momčadi. Džeko je u tom momentu mislio jedno, ja nešto drugo, ali mi smo i dalje u dobrim odnosima”, objasnio je Onana nakon utakmice.

Nervozni Džeko nije bio zadovoljan ni izmjenom, te je to jasno stavio do znanja treneru Simoneu Inzaghiju.

“I ja sam se kao igrač ljutio kada sam bio zamijenjen na ovakvim utakmicama, ali mi je bilo dovoljno da vidim kako je skočio nakon Lukakuovog gola. Takve se stvari događaju, adrenalin je u pitanju. Ne zaboravimo koliko je Džeko u 18 mjeseci napravio za nas”, opravdao je Inzaghi Džeku poslije utakmice.