Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čeka se odgovor

Općina Centar dostavila FK Sarajevo konačnu ponudu o zakupu Koševa

ajnadzic-kosevo2

Ukoliko FK Sarajevo prihvati ponuđeni tekst, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić će zatražiti od rukovodstva Općinskog vijeća da zakaže hitnu, vanrednu sjednicu Općinskog vijeća

Općina Centar dostavila je svoj prijedlog teksta Ugovora o zakupu Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase fudbalskom klubu Sarajevo, objavljeno je na zvaničnoj stranici ove sarajevske općine, koja je vlasnik stadiona.

Kako su objavili, ekspertni tim Općine Centar pripremio je Prednacrt ugovora o zakupu stadiona „Asim Ferhatović Hase“ – Koševo kojim se stadion dodjeljuje FK Sarajevo na vrijeme od 30 godina sa mogućnošću produženja za narednih 15 godina te ga uputio na adresu Bordo kluba na razmatranje.

Iz Općine tvrde da je Uprava FK Sarajevo imala veliki broj primjedbi i prijedloga na Prednacrt ugovora, a navodno su veći broj tih prijedloga prihvatili i sačinili, kako su ga nazvali, konačan tekst Ugovora.

“S tim u vezi, Uprava FK Sarajevo je dostavila Općini veliki broj primjedbi i prijedloga. Veći broj navedenih prijedloga FK Sarajevo prihvatila je Komisija Općine Centar, te sačinila konačan tekst Ugovora i danas ga uputila Upravi FK Sarajevo, sa molbom da se hitno očituje u vezi sa predloženim tekstom”, stoji u saopćenju Općine Centar.

Ukoliko FK Sarajevo prihvati ponuđeni tekst, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić će zatražiti od rukovodstva Općinskog vijeća da zakaže hitnu, vanrednu sjednicu Općinskog vijeća za subotu, 31. oktobra 2020. godine na kojoj bi se razmatrao predloženi tekst ugovora i o tome donijela odluka.

Iz Općine naglašavaju da mandat vijećnika Općinskog vijeća Centar Sarajevo u skladu sa Izbornim zakonom BiH prestaje 1. novembra 2020. godine i da je ovo posljednja mogućnost da Općinsko vijeće Centar u ovom sazivu donese i prihvati Ugovor o zakupu stadiona Koševo.