Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Centar izdvojila 8.000 KM za FK Sarajevo

donacija fk sarajevo3333

Sarajevska Općina Centar nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

Tim povodom je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima danas posjetio Fudbalski klub Sarajevo gdje su ih ugostili generalna direktorica Sabrina Buljubašić i generalni sekretar Mirza Hadžić.

Povod posjete bio je potpisivanje zaključka kojim se iz budžeta Općine Centar izdvaja 8.000 KM Fudbalskom klubu Sarajevo za podršku u radu, saopćeno je Općine Centar.

Načelnik Ajnadžić je kazao da ova lokalna zajednica već godinama finansijski pomaže rad FK Sarajevo, ali i mnogih drugih sportskih kolektiva, te da će ta praksa biti nastavljena i u budućnosti.

– Iskreno se nadam da će donirana sredstva biti od koristi za vaš klub, a u cilju postizanja što boljih rezultata. Ovo je prva tranša za ovu godinu, a podrška će sigurno biti nastavljena. Visoki prioritet Općine Centar je dovođenje Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase” na Koševu u stanje da se na njemu mogu odigravati međunarodne utakmice i to je direktna pomoć Fudbalskom klubu Sarajevo i društvenoj zajednici. Općina Centar i Vlada Kantona Sarajevo će iz svojih budžeta izdvojiti po 500.000 KM za realizaciju projekta modernizacije stadiona. Objavljen je i međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za modernizaciju stadiona na Koševu – kazao je Ajnadžić.

On je naveo da ova faza modernizacije stadiona Koševu podrazumijeva pojačanje rasvjete na reflektorima i sportskom semaforu, opremanje sobe za centralno upravljanje sistemom sigurnosti na stadionu, uređenje prostora za zagrijavanje rezervnih igrača, te proširenje prostora sa klupama za smještaj stručnih štabova i rezervnih igrača.

Direktorica Buljubašić je zahvalila načelniku Ajnadžiću na podršci i razumijevanju koje ova lokalna zajednica ima prema sportskim klubovima.

– I nama u klubu je od izuzetnog interesa da se stadion rekonstruiše, uz ispunjavanje visokih standarda FIFA-e i UEFA-e. Želimo da stadion na Koševu dobije moderni novi izgled i dajemo punu podršku Općini Centar u nastojanjima da se krene u realizaciju modernizacije stadiona – istakla je Buljubašić.