Fudbal

Sarajevo

Općina Centar podržala FK Sarajevo sa 200.000 KM

07/03/2022

Naš klub je spreman za saradnju s Općinom Centar kao strateškim partnerom uz pomoć koje možemo ostvariti dobre sportske rezultate. Ulaganjem u klub se pomaže naša zajednica i država - istakao je Mirvić

Općinsko vijeće Centar je, na inicijativu vijećnika Dženana Muminovića, u ovogodišnjem budžetu izdvojilo 200.000 KM za rad omladinskog pogona i drugih selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić zajedno s predsjedavajućim Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasminom Ademovićem i vijećnikom Muminovićem danas su posjetili FK Sarajevo, gdje ih je ugostio predsjednik ovog sarajevskog kluba Ismir Mirvić, saopćeno je iz Općine Centar.

– Naš klub je spreman za saradnju s Općinom Centar kao strateškim partnerom uz pomoć koje možemo ostvariti dobre sportske rezultate. Ulaganjem u klub se pomaže naša zajednica i država – istakao je Mirvić.

Predstavnici Općinskog vijeća su naglasili da izdvojena sredstva nisu ni približno dovoljna za klub kao što je FK Sarajevo, ali da će ovakva vrsta saradnje biti nastavljena i ubuduće, prvenstveno jer je sjedište kluba na području ove općine i svojim dosadašnjim rezultatima predstavlja pozitivnu priču i utiče na renome i ugled ove lokalne zajednice i njenih stanovnika.

Kako su predstavnici Općinskog vijeća najavili, u rebalansu budžeta Općine Centar, predložit će izdvajanje dodatnih finansijskih sredstava.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.