Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Novi Grad Sarajevo podržala projekat evropske Grbavice

grbavica – novi grad

Općina Novi Grad Sarajevo podržala je projekat za evropsku Grbavicu, donacijom novčanih sredstava za kupovinu stotinu stolica za fudbalski stadion Grbavica, javlja Anadolu Agency (AA).

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, danas je sa saradnicima posjetio upravu Fudbalskog kluba “Željezničar”, koja je pokrenula akciju prikupljanja sredstava za kupovinu stolica.

Susret je upriličen u “Plavom salonu”, gdje je načelnik Efendić razgovarao sa direktorom kluba Mirsadom Šiljkom i predsjednikom Nadzornog odbora kluba Senadom Misimovićem, nakon čega su obišli stadion Grbavica, gdje se izvode radovi na rekonstrukciji.

Današnjoj posjeti pridružio se i nekadašnji dugogodišnji golman FK “Željezničar” Adnan Gušo, a koji je vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad.

Načelnik Efendić ovom prilikom je kazao, da je u isto vrijeme kada je Općina Novi Grad završavala izgradnju stadiona u Centru “Safet Zajko”, imenovana i nova uprava FK “Željezničara”.

“Veoma smo brzo dogovorili saradnju, da ustupimo prostor za treninge omladinskog pogona ovog kluba. Kada smo vidjeli da je uprava kluba krenula u realnu akciju rekonstrukcije stadiona odlučili smo da simboličnim iznosom učestvujemo u toj akciji, a to ćemo nastaviti i u budućnosti”, kazao je načelnik Efendić.

Ovom prilikom, direktor Šiljak zahvalio je Općini Novi Grad na učešću u projektu “Za evropsku Grbavicu”.

“Donacija Općine Novi Grad je vrlo značajna, a mi ćemo to znati iskoristiti. Naša saradnja traje već duži period, jer naša omladinska škola koristi prostor u Halilovićima. Mi se nadamo da će se saradnja nastaviti i da će Općina prepoznati novu liniju poslovanja FK ‘Željezničar'”, rekao je direktor Šiljak i istakao da je generalni sponzor fudbalskom klubu veliki broj Željinih navijača, što je jedinstveno u Evropi.

Projekat evropske Grbavice trebao bi trajati do 31. maja 2016. godine, a u nezapamćenoj novčanoj akciji “Kupi stolicu za evropsku Grbavicu” do sada je prikupljeno 119.125,38 KM.