Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oproštaj Sarajeva od titule, Čelik pao u Gabeli, Krupa u Ligi za prvaka (FOTO / VIDEO)

sarajevo_radnik_2
FOTO I. Kralj / Fokus.ba

Sarajevo i Radnik remizirali su u susretu 20. kola BH Telecom Premijer lige. Meč na snijegom pokrivenom terenu stadiona Asim Ferhatović Hase završen je bez golova.

Iako je susret završen bez golova, šansi je bilo i na jednoj i na drugoj strani. Prvu veliku priliku za domaće propustio je Adukor u 9. minuti, nakon kornera i loše procjene golmana Radnika. Stoper Sarajeva sa svega nekoliko metara nije uspio da zatrese mrežu.

Gosti su u 16. minuti tražili penal nakon duela Mujakića i Beširovića koji je pao u kaznenom prostoru Sarajeva, ali sudac Paradžik se nije oglasio.

Radnik je prvi udarac u okvir gola uputio u 38. minuti kada je Martinović nakon ubačaja iz prekida, dobro skočio i šutirao glavom, a Pavlović je uz malo poteškoća zaustavio njegov pokušaj.

Veliku šansu gosti su imali u 40. minutu. Beširović je sve napravio sam po desnoj strani, ubacio loptu na drugu stativu, a dobar udarac Mekića ispod prečke vadi Pavlović.

Halilović je potom u dva navrata šutirao iz dobre pozicije, ali bio je oba puta neprecizan.

Sarajevo je odmah na startu drugog dijela propustilo veliku priliku. U 47. minuti, nakon ubačaja Ahmetovića, lopta se odbila do Velkoskog koji je bio sam na petercu, ali u posljednji čas ispred makedonskog igrača intervenisao je jedan gostujući fudbaler.

Radnik je u 67. minuti mogao do vodstva. Nakon novog prekida i ubačaja, Franić je bio sam na pet metara, ali Mujakić ga je odlično izblokirao.

Samo tri minute poslije sjajan udarac Đurića sjajno zaustavlja golman Sarajeva Pavlović. U 75. minuti Hebibović je sa samo nekoliko metara promašio pogodio prečku.

U 89. minuti Adukor je zaradio drugi žuti karton, te je prije vremena morao u svlačionicu.

“Mislim da je ovo maksimum što smo mogli izvući danas. I ovaj bod je prevelik s obzirom da je Radnik igrao jako dobro i bolje se snašao od nas na ovome terenu”, rekao je nakon utakmice trener Sarajeva Husref Musemić.

Trener Radnika Mladen Žižović, očekivano, bio je zadovoljan remijem protiv Sarajeva, ali…

“Moram pohvaliti momke koji su ostvarili povoljan rezultat, a i Sarajevo je odigralo korektno. Oni su bili veliki favoriti, ali kada sve pogledamo možemo žaliti i što nismo osvojili sva tri boda”, rekao je trener Radnika.

Nakon remija protiv Radnika, Sarajevo se i definitvno oprostilo od borbe za titulu prvaka. Bordo tim će se do kraja sezone boriti za jednu od pozicija koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, a kako sada stcari stoje najozbiljniji konkurent biće im Široki Brijeg i Krupa.

Poraz Borca

Krupa je slavila minimalnu pobjedu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci protiv Borca.

Gol odluke vrijedan tri boda u 74. minutu postigao je Marjanović. Krupa je s ova tri boda i matematički osigurala nastup u Ligi za prvaka.

Čelik pao u Gabeli

Nakon trijumfa protiv Viteza u prvoj utakmice u nastavku sezone, Čelik je poražen na gostovanju kod direktnog konkurenta za opstanak u ligi, Goška rezultatom 2:3.

Junak utakmice bio je Mulahusejinović, koji je postigao dva gola na utakmici za domaći tim. Golom Mulahusejnovića u 5. minutu, te autogolom Pandže u 17. Gabeljani su poveli 2:0, no Čelik je izjednačio do kraja poluvremena. Prvo je Jurina pogodio iz penala, a potom i Nikolić u drugom minutu sudačke nadoknade. Ipak, u 63. minutu Mulahusejinović pogađa drugi put na utakmici i donosi svom timu vrijedna tri boda.