Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

transfer

Opšte ludilo nakon Benzeminog dolaska: Predstavljanje Francuza napunit će stadion

FOTO: Screenshot

Saudijski prvak Al-Ittihad prodao je više od 56.000 ulaznica za predstavljanje Karima Benzeme na stadionu King Abdullah Sports City u Jeddahu u samo nekoliko sati nakon što je transfer objavljen u srijedu. Inače, kapacitet stadiona je 63.000, tako da se očekuje kako će biti popunjen do posljednjeg mjesta

Francuski napadač i osvajač Ballon d'Or Karim Benzema potpisao je u utorak ugovor na tri sezone sa saudijskim klubom za ukupno 165 miliona dolara, prema lokalnim medijima.

Ulaznice za prezentaciju bivšeg kapitena Real Madrida u četvrtak na stadionu sa 62.000 sjedišta, poznatom kao “Sjajni dragulj”, počele su od samo devet rijala (2.40 USD).

Velik broj navijača u žuto-crnim bojama kluba dočekao je Benzemu po dolasku u grad u srijedu navečer, a očekuje se da će u četvrtak održati press konferenciju prije predstavljanja navijačima.

Benzema (35) bio je prvo pojačanje Al-Ittihada od osvajanja naslova prvaka, a očekuje se da će mu se sunarodnjak N'Golo Kante uskoro pridružiti iz Chelseaja.

Cristiano Ronaldo krčio je put ostalima u saudijskoj Pro ligi potpisivanjem unosnog ugovora s Al-Nassrom u prosincu. Saudijski klubovi ciljaju na druga velika imena u nadolazećim mjesecima, poput Sergia Busquetsa, Angela Di Marije, Jordija Albe i Sergija Ramosa koji se u lokalnim medijima povezuju s prelascima u pustinjsko kraljevstvo.

Izvor blizak argentinskom kapetanu Lionelu Messiju prošlog je mjeseca rekao Reutersu da je primio službenu ponudu da se pridruži Al-Hilalu, ali je 35-godišnji pobjednik Svjetskog prvenstva umjesto toga odlučio prijeći u Inter Miami u Sjedinjenim Državama.