Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Optimizam u Slobodi uoči meča sa Čelikom

celik sloboda

Nogometaši Slobode s optimizmom dočekuju uzvratni meč osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Čelika, koji se igra sutra u Tuzli.

U prvoj utakmici u Zenici rezultat je bio 1:1, što objema ekipama ostavlja šanse za dalji plasman. No, u boljoj poziciji je Sloboda kojoj i remi bez golova donosi prolaz u četvrtfinale.

Iz tuzlanskog kluba poručuju da je prvenstveni poraz od Sarajeva već zaboravljen i da se ekipa fokusira na stare rivale iz Zenice.

– Spremili smo se za ovakav tempo tijesnog rasporeda odigravanja utakmica i maksimalno spremni dočekujemo Čelik. Nakon Sarajeva ekipa je dobila dodatnu motivaciju i naši igrači su spremni da svima pokažu zbog čega su tu gdje se trenutno nalazimo na prvenstvenoj tabeli i u kupu – izjavio je Nedim Omerović, prvi pomoćnik šefa stručnog štaba FK Sloboda Husrefa Musemića.

Golman Kenan Pirić nije krio optimizam uoči meča sa Čelikom.

– Čelik jeste neugodan protivnik s par kvalitetnih pojedinaca, ali mi smo bolja ekipa. To ćemo pokazati na terenu i mogu reći da smo spremni za prolazak dalje – kazao je Pirić.

Duel sa Čelikom propustit će povrijeđeni Mujić, dok je pod znakom pitanja nastup Stjepanovića koji je u nedjeljnom susretu sa Sarajevom istegnuo ložu, saopćeno je iz tuzlanskog kluba.

Uzvratna utakmica osmine finala Kupa BiH Sloboda – Čelik igra se u srijedu na Gradskom stadionu Tušanj od 13.30 sati.