Fudbal

Giuseppe "Pino" Pagliara

Optužio Sir Alex Fergusona da je namjestio utakmicu za zlatni Rolex

17/10/2019

Kako pišu italijanski mediji, Pagliara je na jednom od svjedočenja spomenuo i Fergusona kao i još neke engleske trenere koje je optužio za namještanje utakmica

Italijanski menadžer Giuseppe “Pino” Pagliara optužio je Sira Alexa Fergusona da je učestvovao u namještanju utakmica, prenosi Anadolu Agency.

Pagliara je s bivšim pomoćnim trenerom Burnleyja Tommyjem Wrightom optužen za niz nepravilnosti u nogometu koje uključuju korupciju i namještanje utakmica.

Kako pišu italijanski mediji, Pagliara je na jednom od svjedočenja spomenuo i Fergusona kao i još neke engleske trenere koje je optužio za namještanje utakmica.

Pagliara je tvrdio da je Ferguson učestvovao u namještanju utakmice Lige prvaka protiv Juventusa, istakavši da je Sira Alexa “nagradio” zlatnim Rolexom vrijednim 30.000 eura.

Osim Fergusona, Pagliara je optužio i Stevea McLarena, Harryja Redknappa i Neila Warnocka, napominjući da bi 99 posto nogometnih trenera u najboljem slučaju radilo u autosalonima da se ne bave nogometom.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.