Fudbal

KONFERENCIJSKA LIGA

Osam igrača Tottenhama pozitivno na koronavirus

08/12/2021

Italijanski stručnjak je dodao kako na raspolaganju ima samo 11 zdravih igrača

Raste broj zaraženih koronavirusom u redovima Tottenhama, zbog čega je upitna utakmica protiv Rennesa u posljednjem kolu Konferencijske lige u četvrtak u Londonu.

Trenutno je na Covid-19 pozitivno osam igrača i pet članova štaba.

Klub nije službeno objavio koji su igrači pozitivni, no mediji navode kako su među njima Son Heung-min, Lucas Moura i Ben Davies.

“Problem je što svaki dan imamo nove ljude s Covidom. Ljudi koji jučer nisu bili pozitivni danas su pozitivni i mi i dalje imamo kontakt s ljudima za koje mislimo da su negativni,” kazao je menadžer londonskog sastava Antonio Conte.

Italijanski stručnjak je dodao kako na raspolaganju ima samo 11 zdravih igrača.

“Imali smo trening. Pripremamo se za utakmicu protiv Rennesa, ali jako je teško kada ti kažu da je još jedan igrač pozitivan, drugi član štaba pozitivan i ko sutra? Mi? Još jedan igrač? Još jedan član osoblja?

Prema UEFA-inim propisima, klub može igrati utakmicu ako ima 13 nezaraženih igrača, uključujući i golmana s popisa od 25 igrača.

Epidemija dolazi kao veliki udarac za Contea, čija je ekipa pobijedila u posljednje tri uzastopne utakmice i očajnički žele zadržati zamah.

Tottenham u zadnjem kolu G grupe Konferencijske lige u četvrtak očekuje ogled protiv francuskog Rennesa.

Francuski sastav je pobjednik grupe, a Tottenham i Vitesse love “dvicu”. Bodovno su izjednačeni (7), pa će odlučivati zadnje kolo. “Spursi” dočekuju Rennes, a Vitesse slovensku Muru, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.