Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi u Hrvatskoj

Osijek radikalno smanjio plate igračima, evo kako su oni reagovali

osijek

“Morali smo ovo uraditi jer želimo odgovorno upravljati klubom”

Predsjednik Ivan Meštrović je predložio, a nogometaši Osijeka prihvatili da im se zbog krize izazvane koronavirusom, prekida takmičenja i zarade na neodređeno vrijeme, smanje plaće.

Osijek će svim uposlenicima kluba plaće prepoloviti, smanjiti za 50 posto, od čega će im 25 posto biti vraćeno kada klub opet počne igrati i zarađivati. Osječki prvoligaš prvi je hrvatski klub koji je povukao ovakav potez.

“Morali smo ovo uraditi jer želimo odgovorno upravljati klubom. Samo se prilagođavamo razvoju situacije u Hrvatskoj. Ne želimo čekati upute drugih jer smo sami svjesni kako nas vrijeme neizvjesnosti čeka, novac kojim raspolažemo trebamo pametno rasporediti i raspodijeliti u vrijeme trajanja krize. Tim prijedlogom željeli smo ublažiti probleme u kojima bismo se mogli naći zbog pandemije. Prije svega zbog smanjenog priljeva novca od sponzorskih ugovora, a ako se ovo stanje produži, i zbog izostanka transfer-aktivnosti. Nemamo vremena za čekanje”, objasnio je Meštrović ovaj potez i dodao da mu je usprkos nepopularnoj mjeri i teškim vremenima nešto posebno drago:

“To kako su se igrači bespogovorno složili s ovim prijedlogom, jer oni žive od igranja nogometa. Međutim, trenutno i ne zna se koliko još dugo, u Hrvatskoj ne postoje uslovi za igranje nogometa, pa im se nažalost primanja moraju smanjiti dok se ne vrate uslovi za normalno odigravanje utakmica.”

Meštrović je poručio: “Prvi smo se u Hrvatskoj odlučili na takve mjere, ali uvjeren sam kako će ubrzo i ostali klubovi napraviti što i mi.”