Fudbal

Željo dočekuje Zvijezdu

Osim: Igrat će oni koji mogu donijeti najbolji rezultat

24/09/2019

Biće još dosta utakmica u nastavku sezone, tako da će svi igrači dobiti priliku za igru, poručio je Osim

Nogometaši Željezničara sutra na Grbavici dočekuju ekipu Zvijezde 09 u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Željezničara Amar Osim na pres-konferenciji je kazao da očekuje dominaciju svog tima i najavljuje da će sve učiniti da ostvari pobjedu.

– Zvijezda za sada ima najmanje bodova, po tome je najbliža da ispadne. Ipak, do kraja ima 24 kola. Oni su prošle sezone prvu pobjedu upisali u 13. kolu, a ipak su ostali u ligi – kazao je Osim.

Starateg “Plavih” je najavio je da neće odmarati pojedine igrače, te da će na teren sutra izvesti ekipu koja “može donijeti najbolji rezultat”.

– Biće još dosta utakmica u nastavku sezone, tako da će svi igrači dobiti priliku za igru. Trenutno ovi što igraju najviše pokazuju na treninzima. U zadnje vrijeme većinom igramo sa sličnom ekipom – kazao je Osim.

Prvotimac Željezničara Enes Sipović izjavio je da se “svaka utakmica na Grbavici mora igrati maksimalno ozbiljno i srčano”.

– Imali smo sličnu situaciju protiv Slobode kada smo već upisali tri boda, pa smo vidjeli kako je Sloboda bila motivisana. Zvijezda sigurno neće sutra doći tek tako. Moramo odigrati meč maksimalno koncentrisano – kazao je Sipović.

Susret će se igrati sutra od 20 sati.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.