Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fk velež

Osim: Jednu ekipu ćemo koristiti za Evropu, a drugu za Premijer ligu

amar osim ss

Prekjučer je Velež trebao igrati i protiv Igmana, ali ta utakmica otkazana je zbog zdravstvenih problema u ekipi iz Konjica

Fudbaleri Veleža jučer su na Kupresu doživjeli i drugi poraz u pripremnim mečevima, a nakon Varaždina (0:3), Rođene je savladala i Sloboda (0:1).

Amar Osim istakao je da je manje nezadovoljan sada, u odnosu na utakmicu s Varaždinom.

“Bolja utakmica nego prošla jer smo ipak pokazali neke osnovne fudbalske elemente. Mislim na nekakvu koncentraciju, želju za pobjedom i kombinatoriku koje je bilo u drugom poluvremenu. Nažalost, nismo uspjeli krunisati našu inicijativu golom, iako smo imali fin broj šansi”, rekao je Osim na početku i dodao:

“Mijenjali smo ekipe. Prvo poluvrijeme smo igrali u kombinovanom sastavu, a onda smo počeli uvoditi standardniju ekipu i vidio se priličan pomak. Međutim, izgubili smo što nije dobro, ali nisam ni blizu nezadovoljan kao poslije Varaždina. Ako ovako nastavimo da se popravljamo, te ako popravimo realizaciju, da će to biti puno bolje.”

Prekjučer je Velež trebao igrati i protiv Igmana, ali ta utakmica otkazana je zbog zdravstvenih problema u ekipi iz Konjica.

“Nije nam se dalo da odigramo tu utakmicu, a mislili smo izmiješati sastave. Morali smo tako protiv Slobode ispoštovati ove igrače koji nisu igrali protiv Varaždina. Primili smo malo nesretan gol, a kad smo ubacili svježiju ekipu vidjela se prilična razlika između nas i Slobode”, istakao je Osim.

Generalnu provjeru Rođeni igraju u petak protiv Širokog Brijega, a Osim je otkrio da će Velež koristiti dvije ekipe na startu sezone – jednu za PLBiH, a drugu za Evropu.

“U petak je generalka sa Širokim. Bićemo još svježiji, a mislim da će to biti i noćna utakmica. Približit ćemo još ekipu onome što nas očekuje u prvenstvu i Evropi. Odlučili smo da nećemo imati istu ekipu u prvenstvu i Evropu, a znate i zašto. Vidjećemo za koju ćemo se varijantu odlučiti protiv Širokog”, zaključio je Osim.