Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

intervju za Elta TV

Osim: Mislio sam da sam trener, ali shvatio sam da nemam pojma

New Project (74)

Prišli su, pitali su za sliku, nije bilo nikakvih problema. Pozdravili smo se, a odlazeći jedan od njih je u šaljivom tonu dobacio – Svjedno ćemo ti je..t mater na utakmici

Trener Željezničara Amar Osim je u razgovoru za Elta TV govorio o brojnim temama.

Trofejni stručnjak se između ostalog dotakao svojih fudbalskih početaka, trenerske karijere, ali i zanimljivih ostalih tema.

Prisjetio se ranog dijela trenerske karijere kad je nakon Željezničara otišao u Japan gdje je prvobitno bio pomoćnik svome ocu Ivici u JEF Unitedu, shvativši tada da ne zna toliko koliko je mislio u tom trenutku.

“Imao sam tad visoko mišljenje o sebi. Tek ću shvatiti da nemam veze kada sam otišao raditi u Japan sa ocem. Mislio sam da sam neki trener, a imao sam sreću da budem pomoćnik jednoj osobi kojoj sam želio to biti. Tad sam vidio da nemam pojma i to mi je pomoglo kasnije. Imao sam visoko mišljenje o sebi tada, a u stvari nisam imao veze”, rekao je Osim “junior”.

Za banjalučku televiziju govorio je i o gostovanjima u gradu na Vrbasu koja su uvijek zanimljiva, a ispričao je i jednu anegdotu.

“Jedne godine su nas sreli navijači Borca dok smo šetali gradom. Prišli su, pitali su za sliku, nije bilo nikakvih problema. Pozdravili smo se, a odlazeći jedan od njih je u šaljivom tonu dobacio – Svjedno ćemo ti je..t mater na utakmici”, ispričao je Osim.