Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Željezničara

Osim: Ne mogu tvrditi da ćemo pobijediti Borac, to od mene nećete čuti

Amar Osim777

Radi se o klubovima koji su se ne tako davno borili za trofeje, a to rivalstvo je ostalo i danas

Jedan od najzanimljivijih susreta 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ovog vikenda će odigrati Borac i Željezničar.

Željezničar u Banjoj Luci gostuje u svojstvu lidera prvenstva, ali trener “plavih” Amar Osim ne vidi svoj tim kao favorita u ovom meču.

– Radi se o klubovima koji su se ne tako davno borili za trofeje, a to rivalstvo je ostalo i danas. Meč protiv Borca je uvijek poseban i sigurno je da od mene nećete čuti da tvrdim da ćemo u Banja Luci pobijediti – rekao je Osim.

Šef struke Željezničara naglašava da tabela trenutno pokazuje da je Željezničar u boljoj formi, te da se ovaj meč može porediti sa derbijem protiv Sarajeva, u kojem stanje na tabeli ne mora ništa da znači.

– Protiv Borca se osjeti poseban naboj koji daje određenu draž ovom meču. To je dobro jer znači da obje ekipe jako žele pobijediti. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč s mnogo golova. To bi dobro bilo zbog publike, ali i našeg fudbala. Igrat ćemo otvoreno, a nadam se zatvorenije u odbrani nego inače – podvukao je Osim.

Dodao je da igrač Borca Stojan Vranješ očekivano igra dobro ove sezone jer se radi o odličnom fudbaleru, te da će odbrana Željezničara morati biti izuzetno oprezna kada on primi loptu.

– Vranješ je u odličnoj formi, nadam se da se malo ispucao u zadnjim mečevima – zaključio je Osim.

Igrač Željezničara Siniša Stevanović je rekao da će Željezničar u svakom slučaju pokušati osvojiti tri boda, ali složio se s Osimom da protiv Borca nije lako prognozirati pobjedu.

Utakmica Borac – Željezničar će biti odigrana u nedjelju od 17.30 sati u Banjoj Luci.