Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Željezničara

Osim: Odavno nismo bili favoriti protiv Slobode, nadam se da se neće ponoviti prošla sezona

amar osim77

Semir Štilić neće biti u konkurenciji za ovaj meč

Fudbaleri Željezničara sutra na stadionu “Grbavica” dočekuju tuzlansku Slobodu u jednom od najzanimljivijih mečeva petog kola Premijer lige BiH.

Trener “plavih” Amar Osim rekao je na današnjoj konferenciji za medije da se odavno nije desila situacija da je Željezničar favorit.

– Meč protiv Slobode će biti drugačiji od ostalih jer smo mi kao favorit protiv Slobode. I nama i njima će nedostajati dva igrača, tako da smo po tom pitanju isti. Sloboda je veliki klub i neugodan protivnik. U prošloj sezoni smo igrali tri puta, a dvaput smo pogledali na gol. To su bili loši mečevi, nadam se da se neće ponoviti – rekao je Osim.

Dodao je da Semir Štilić neće biti u konkurenciji za ovaj meč, te da od igrača koji nisu u početnoj postavi zavisi koliko će napredovati u nastavku sezone i da li će dobiti minutažu.

Fudbaler Željezničara Ermin Zec vjeruje da će Željezničar pred svojim navijačima opravdati ulogu favorita i ostvariti pobjedu protiv Tuzlaka. Naglasio je da je imao probleme s povredama, ali očekuje da će njegova forma od sada ići samo uzlaznom putanjom.

Utakmica Željezničar – Sloboda će biti odigrana sutra u 20.30 sati na stadionu “Grbavica”.