Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fk željezničar

Osim odlučio o Kendešu i Benderu: Prvo da njima kažem, pa ću vama

zeljo mladost2

Za kraj je govorio i o igračima koji su na probi, a danas su dobili priiliku

Bilans Željezničara u pripremnim utakmicama je nakon današnjeg meča protiv Mladosti tri od tri. Nakon Neuma i Čapljine, Plavi su i protiv tima iz Doboja kod Kaknja bili ubjedljivi i slavili sa 4:1.

Nakon utakmice je šef struke Plavih Amar Osim istakao kako je prvo poluvrijeme bilo jako korektno, ali da je ekipa u nastavku izgubila fokus i počela raditi stvari koje se jednostavno ne rade.

“Prvo poluvrijeme ili pola prvog poluvremena je bilo jako korektno, a u nastavku smo izgubili fokus i počeli raditi stvari koje se ne rade pogotov na ovakvom terenu i dali Mladosti šansu da se primakne i na kraju da jedan gol. Drugo poluvrijeme je neravnopravnije jer mi možemo sastaviti dvije ekipe koje su približne kvalitete, a oni ne mogu. Oni su u drugom dijelu stali neke igrače, te je razlika bila veća nego u prvom poluvremenu”, rekao je Osim i dodao:

“U drugom poluvremenu sam imao osjećaj da naši igrači osjećaju da su nadmoćni, te ne igraju punom snagom. Na kraju smo dali dva gola, ali je dugo bilo 2:1. Pobijedili smo i to je bitno bez obzira ko je protivnik, oni igraju u našem rangu, bilo je dobrih stvari, kao i loših. Sutra je slabiji raspored, slobodno popodne, ujutru lagani trening i u utorak ozbiljna utakmica protiv Veleža”, istakao je Osim.

Za kraj je govorio i o igračima koji su na probi, a danas su dobili priiliku. Od prve minute su na terenu bili golman Josip Bender i ofanzivac Vice Kendeš.

“Poslije utakmice imamo jasniju sliku, čut ćete šta smo odlučili sa njima, prvo treba njima to da saopštimo”, zaključio je Osim.