trener željezničara

Osim: Pokušat ćemo pokazati da imamo kvalitet i da dižemo formu

amar osim3

Utakmica između Borca i Željezničara igra se danas od 18.00 sati na Gradskom stadionu Banja Luka

Susreti četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas. Jedan od najzanimljivijih mečeva igra se u Banjoj Luci gdje Borac dočekuje ekipu Željezničara.

Domaći će pokušati da poprave dojam pred svojim navijačima nakon prvenstvenog poraza od Sarajeva, ali u taboru Željezničara također očekuju pobjedu.

Trener Željezničara Amar Osim izjavio je da očekuje težak meč protiv teškog protivnika i vjerovatno na teškom terenu.

– Pokušat ćemo iskoristiti prednosti koje mi imamo i neutralisati prednosti koje Borac ima. Znamo da imamo problema s igračkim kadrom, ali očigledno da sve ekipe imaju sličnih problema ovih dana. Borac je prije par dana imao tešku utakmicu koju nije baš najbolje apsolvirao, da li će se to odraziti na njegovu formu, psihu, ne znam i ne interesuje nas to. Mi ćemo pokušati pokazati da imamo kvalitet, da dižemo formu. Ušli smo u sezonu malo stidljivo, malo sporo, prošlu smo pobijedili, ali moramo se još dramatično podići ako želimo ostvariti naše ciljeve – kazao je Osim.

Utakmica između Borca i Željezničara igra se danas od 18.00 sati na Gradskom stadionu Banja Luka. U ovoj fazi igra se samo jedna utakmica.

U ostalim susretima sastaju se:

Kakanj: Rudar – Gošk
Mostar: Zrinjski – Tuzla City
Široki Brijeg: Široki Brijeg – Olimpik